Virkad frukt

Ligger och lyssnar på andetagen här hemma. Klockan är strax efter 23 och det är fredag kväll och alldeles tyst. Känns fridfullt. Bara jag som är vaken, men det är jag nog inte länge till. Här är vi kvällströtta numer :)
Har fått upp ångan lite med virkningen nu. Det är verkligen så himla roligt att virka :) Har mycket jag vill göra och ett par saker som jag håller på med som inte är riktigt färdiga.
Har blivit lite frukter sista dagarna, här har vi ett par av dem; äpple och citron



.

Segt här

Ja det är segt här nu. Jag har fått nytt penicillin för att försöka få bukt med inflammationen men det verkar segt. Fortfarande värk. Om det inte blivit bättre på fredag skulle jag höra av mig igen för då måste jag kanske röntgas och ev. spolas. Huuu...läk läk läk nu!!!!!

Lillasyster rosslar vidare, hon blir visst heller aldrig frisk.

Fick jättefina lakan av L som var här på besök. Detta fina med John blund på var två i nderlakan som jag sydde om till ett påslakan för underlakan har vi ett gäng. Fick flera fina som jag inte hunnit/orkat fixa till ännu, huvudvärken stoppar mig lite, men det är på g. Tack snälla för de fina lakanen!!



.


Virkad glass och morot

Fredag och skön helg äntligen! Tuffa dagar med huvudvärk och yr i bollen + 2 barn har det varit. Har knaprat alvedon varje dag och hoppats på att penicillinet ska kicka in men märker inget än så det känns skönt med helg och lite avlösning med barnen.

Bjussar på morot och glass idag :) Glassen har legat halvklar sen i somras, fick äntligen en pinne häromdagen. Och så behövs ju lite nyttigheter också så det fick bli en morot.
Ha en skön helg!!!



.

Frukt och förkylning

Jaha då blev det penicillin igen.
Otroligt ihärdig förkylning har nu gått över till bihåleinflammation. Pju! Har varit seg i huvudet länge nu, trött, vrålsnorig, hostig och senaste dagarna huvudvärk i halva huvudet och tom ner i tandköttet på det. Hualigen! Läkaren tyckte jag var svullen i halva ansiktet.
Men nu ska skiten väck! Piller piller! Gillart inte riktigt men jag måste ju bli av med det.
Det där med träning är ett minne blott, kommer visst aldrig igång, jag blir galen! Dessutom har jul och födelsedagar satt sina spår på vågen... Jag var ju nästan nere i vikt efter graviditeten men så ökade det på lite igen, typiskt. 

Tog en liten bild på en julklapp. Det är bara att erkänna att jag gillar prylar :)
Ingen har väl missat koppar- och mäsdingstrenden. Jag har hängt på litegrann. Först med våra "brickor" till soffan som maken gjort. Och så med dessa frukter i koppar som jag fick i julklapp av fadern. Fina! De är skålar som man kan ha smågrejor i. Jag gillar! :)



.

Virkad räv

Virkade en liten förvaringskorg i form av ett rävhuvuf. Fick ett mail med mönstret från S och var tvungen att prova. Tack tack! Som vanligt är jag lite för snabb och läser inte så noga innan jag kör igång. Detta mönster var dessutom på engelska och då läser jag nog ännu sämre :) Insåg försent att det stod att man skulle virka med dubbelt garn. Detta hade ju gjort att den blivit mycket större såklart, min blev ju rätt liten :) Vet inte riktigt vad jag ska ha i den för det går inte i speciellt mycket men lite söt blev den iallafall...



.

Babyjoy


Vårt regnskydd till vagnen har aldrig varit bra. Stort och fladdrigt och dessutom grått och trist :)
Surfade runt lite för att hitta ett fint regnskydd som är lite bättre. Hittade inte så många roliga faktiskt. Men så hamnade jag på babyjoys sida. Visste inte om shopen innan, de har massa barngrejer, både kläder och prylar. Kika in här vetja, där hittade jag i alla fall ett finfint regnskydd. Prickigt!! Jihoo!! :)
Är såå trist med svarta regnskydd så varför inte ta ett lila med prickar när man ändå ska köpa ett nytt.
 
Regnskydd för stor barnvagn, mönstrad cerice/vit Tullsa
                                                                       bild lånad från babyjoy

Huvudvärk och rosa moln

Blir så trött... har varit vrålförkyld i över en vecka nu. Trodde att det var på väg att ge sig lite så känner jag det...huvudvärken. Huvudvärk och värk i bihålan kommer smygande, nu gör det ont. Fan! Inte bihålorna igen! Verkar som jag blivit väldigt känslig för bihåleinflammation sen jag fick det ordentligt när jag var gravid.
Pust!!
Nåja nu har jag gnällt lite...
I somras fick vi, eller rättare sagt Stella, ett presentkort på en webshop av vänner till P. Inte förrän nu har vi utnyttjat det. Beställde en tröja häromdagen. Jag som väldigt många andra gillar Färg och Forms moln så det fick det bli. Lite stor än men snart så. Tack snälla för den!
Förresten har tand nummer 3 och 4 dykt upp hos S och precis som syrran får hon inte mittentänderna förstvuran kommer bli liten vampyr :)




.

Barnkläder

Beställde lite kläder till K. Vilken favoritshop!!! Så fina kläder verkligen. Och så har de riktigt bra rea, första gången handlade jag på 70% och denna gång på 50%
Blev jättenöjd nu oxå
Så har ni missat pomp de Lux så är det mitt tips idag :)





.


Under granen!

Den var inte så svår att hitta, har flyttat in i skåpet nu :)


.

De växer tjejorna

Oj vad tiden springer på. Min lilla bebis är inte så liten längre. Stor bilstol står i hallen nu redo att monteras in till S, babyskyddet är litet o trångt. Tiden med litet knyte i famnen är förbi, hon vill inte sitta still alls längre. Händer ju inget då :) Nä, lära sig gå och stå är på agendan.
Och K, min bästaste K, hon går numer på dagis utan blöja!! Några dagar innan hon skulle börja dagis igen efter juluppehållet plockade vi av henne blöjan. Det gick så oerhört bra att hon igår knallade iväg till dagis i trosor. På de dagarna vi övade hemma skedde bara två olyckor och nu har det gått galant på dagis! Jag är impad! Hon är så duktig, trodde inte det skulle gå så fort. Bara några dagar...
Men visst, jag är beredd på bakslag men vi får se, så oerhört skönt att vara av med blöjorna, ja natten har vi fortfarande på, känns tryggast :)

 
 
Köpte ny stol till Klara till köket, blev en Agam från Ikea, tycker de är fina :)
 
Trevlig helg önskar jag er alla!!!
 

Lövbacken

Så fick vi ett soffbord! Ett löv! Vi är svinnöjda. Precis lagom stort och perfekt form. Gillar speciellt mässingsfötterna.
Har letat i flera år faktiskt efter soffbord men inte hittat nåt kul. Ville inte ha runt och inte fyrkantigt där små barnhuvuden kan slå i sig. Så dök det plötsligt upp på instagram på en bild. Detta skulle vi ha! :)
Eftersom det inte fanns här i krokarna har det färdats ända från Lammhult. Tack snälla svärföräldrarna!



.


Virkad flamingo

Jag virkade en flamingo eller snarare en flamsingo som den heter i mönstret.
Tanken var art K skulle få den i julklapp men dagen innan julafton var den spårlöst försvunnen... Vilken klant man är...
K fick sååå många julklappar ändå och saknade inget på julafton men irriterande var det.
Den kom fram iallafall till sist och då här blev den:




Det roliga är att den kan stå. Myycket vingligt och lite kissenödigt men det går :)
Mönstret är Mia Bengtssons såklart!

Och ja vi har julgranen kvar. Den barrar något okristligt men jag vill verkligen inte häva ut den. Lätt vår finaste gran nånsin. Hoppas vi kan ha den till P:s födelsedag tjugondaknut.


.

Green & sour

Innan årets julklapp blev utsedd så önskade vi oss en råsaftcentrifug. Jag är jättenöjd redan! 
Gårdagens drink var Green & sour och förvånansvärt god.
Päron, broccoli, lime och kiwi, gött! :)



.

Lite reklam :)

Har faktiskt länge funderat över bacillspridningen på tvålpumpar. Måste ju vara massor med bacilusker som samlas där.
Fick möjligheten genom buzzador att testa Dettol, en automatisk tvålpump som gör att man inte behöver röra den. Har använt den ett tag och den är inte alls dum. Klara gillar den såklart :) är kul att bara sätta handen under för att tvålen ska komma.
Jag blev oxå lite förvånad över priset, kostar bara 79:- för själva startkittet, alltså enheten med batteri i och en tvål. Sen är väl tvålen att fylla på med inte speciellt billig dock, typ 36:- för 250ml men kanske kan vara nåt för barnen att använda tänker jag så kan de vuxna använda vanlig?? :) 
Vill ni testa har jag rabattkuponger på 40:- att dela ut, säg bara till!! De säljs i vanliga mataffärer.
Det enda negativa egentligen är väl att den inte är speciellt vacker :))



.


Sötaste dojjor

Så har Lill-S fått sina första skor.
Hon vill bara gå, gå o gå nu :) oerhört vingliga och darriga ben spatserar fram och tillbaka här hemma och våra ryggar får gå krokiga med :)
Eftersom man ska lära sig gå i skor och inte i begagnade skor så fick det bli ett par nya. Kavat såklart och på rean så billigt billigt blev det :)

Så stor hon blivit redan, dessutom är det ju nu dags för byte från babyskydd till bilstol. Har beställt en precis likadan som k:s, den har funkat fint hittills.



.

Flytten

Så har en ny muminmugg fått sitt hem här :) Födelsedagspengar har blivit omvandlade till muggen "Flytten" . Tanken var att det skulle bli en mugg till men årets julmugg var slut, attans! Måste försöka få tag på den på annat sätt, för ve o fasa om man skulle missa att köpa den innan de tar slut ;)



.

Gott Nytt År!

2 januari 2014!!
Bloggvärlden svämmas över av årskrönikor just nu. Jag tänkte inte göra någon sådan. Tänkte bara konstatera att 2013 var ett bra år!
Störst var såklart att vi fick vårt andra barn, vår fina fina S! Hon kom som en raket och flyttade direkt in i hjärtat. Älskade lilla barn, hon skrämde slag på oss redan första timmen hemma när hon slutade andas och blev helt blå.
Och K blev storasyster, världens stoltaste och bästa storasyster.
Vår familj blev på nåt vis komplett, en storasyster och en lillasyster, två fantastiska individer som jag älskar över allt! Jag är så oerhört tacksam över att vi fått dessa två underbara tjejer!
Nu ser jag fram emot att få vara med dem och följa deras utveckling under 2014!

Ett riktigt gott nytt år önskar jag er alla!!

Nyårsaftonens mumsiga förrätt!


.