En berså i hallen

Ibland blir man så där väldigt nöjd. Som när idéen man hade visade sig bli lika bra i verkligheten som i tanken.

Det saknas fortfarande några lister och så men ville ändå visa er :)

Vi rev tre st garderober och gjorde detta istället. Först tänkte vi platsbygga förvaring men sen anpassade vi storleken på utrymmet istället, byggde igen lite på bredden så det skulle passa med Ikeas möbler.
Vi använde oss av lådor nertill och köksskåp upptill. Under köksskåpen har vi fäst klassiska ankarkrokar och spotar.
Och så tapetserade vi med Berså.
Vi blev supernöjda.
Mer plats i hallen eftersom garderoberna var djupare och mycket snyggare. Lådorna sväljer mycket och skåpen är än så länge tomma. Men det kommer ju vinter så småningom 😊
Städskåpet i hallen har blivit garderob för sådant man vill ha på galge.
Nu är jag sugen på nästa etapp.... skoförvaringen på andra väggen. Har inte riktigt landat i ritningen ännu... :)

Passar på och säga hurra och grattis till Vibo som fått sin tredje dotter och våra tjejers fjärde tjejkusin!!   Underbart!!Kreativa Karin på Ikea

Denna gång var jag snabb att anmäla mig och hade tur och fick en plats.

Kul!Luffarschack

Pärlade ett litet spel.

Barnen gillade det. Storasyster lär so så sakteliga hur hon ska tänka, lillasyster har lite mindre tålamod, tänker inte utan bara lägger. Men båda vill gärna spela. Och låter man dem bara vinna då och då så är de nöjda och glada.Odlingar

Det blev lite sent med sådden kår men nu är det lite på g iallafall.

I år kör vi morötter, rädisor, ärtor, sockerärtor, piplök, mangold, gurka, blomkål och melon. Återstår att se vad som funkar och vad som inte funkar.
Sen har vi kryddor oxå såklart. Oregano och gräslök överlevde flytten till pallkragar i höstas. Persiljan strök med så lite ny persilja är på plats. Chili kör vi i kruka. På den gamla platsen där kryddorna stod är ju numera ett trädäck. 

Nu väntar jag på sommar och semester och att få gå runt och smaska på detta samt smultron, vinbär och jordgubbar. Hoppas det blir många bär i år.
5 veckor kvar! Pju. Känns som det borde bara nu :)


Make over hall

Äntligen är vi igång med att göra om i hallen. Gamla platsbyggda garderober sen 70-talet är utrivna nu och förvaringen ska bli smartare och snyggare förhoppningsvis.

Ert gäng lådor, några köksskåp, krokar och en snutt ny tapet. Vad vi har velat om denna tapet. En liten snutt blir det bara, inte ens en hel vägg och vi hade ändå svårt :) Var inne på en galen tapet med fiskar men till sist kunde vi inte värja oss mot den gröna bersån. Klassiker! Borde inte kunna bli fel!
Jag beställde den idag så får vi se när den kommer.
Tanken är att det sen ska bli platsbyggd skoförvaring på andra väggen. Ett element ska väck först och sen ska ett antal av alla skor få sig en plats. Hur mycket skor kan man ha på 4 pers egentligen??? :)