En bumling till

Då var vi ägare av en bumling till :)
För ett par veckor sedan var vi på loppisrunda för att leta efter ett köksbord. Hittade såklart inget men det blev något helt annat :)
Helt plötsligt stod den där. En bumling i golvmodell! Trodde jag såg fel först, inte ofta man hittar designklassiker på Erikshjälpen. Vi slog till och nu bor guldlamoan hos oss :)



.

Bo på landet

Ibland och oftast såhär på sommaren får jag för mig att man skulle bo på landet. Lite idylliskt med lekande barn i trädgården, inga bilar i närheten och inga grannar bredvid.
Men... Det kommer alltid massa men... :) Häromdagen tex när klockan var 11.35 (hämtar storasyster 12 på dagis) fick jag för mig att jag måste gå och handla tvättmedel. Hinner nog tänkte jag även fast affären ligger åt andra hållet mot dagis. Nåja, i med lillasystern i vagnen och iväg. Jag gick rätt snabbt, handlade fort och knallade sen till dagis. Kollade klockan när jag var framme. 11.55 :) Jag blev tom lite tidig :)
Det där hade inte gått om vi bott på landet tänkte jag när jag satte på en tvätt efter att vi kommit hem och barnen sov.
Jag gillar att ha nära till allt, så är det! :)

.

Altantaket

Jag har sytt och maken har kapat stänger och borrat hål i bjälkarna. Nu har vi tygtak på altanen och visst blev det så mycket mysigare som vi hoppades. Att ha böljande tyg ovanför huvudet istället för plasttak blev stor skillnad.
Väldigt svårt att fota det hela dock, försökte dessutom i kvällsljus:) nåja, vi är nöjda iallafall!



.

När man stannar upp lite och funderar

Det finns inget sen.
Allt finns nu. Det är nu det händer. Livet.
Inte sen, inte senare, inte om några år.  
Vänta inte.
Inte jobba mindre senare i livet.
Nu!
Inte invänta bättre tillfälle.
Nu!
Inte tänka "det ska vi göra sen om några år"
Nu, nu, nu!
Allt sker nu, precis nu, ingen vet vad som händer imorgon och tiden kommer aldrig aldrig aldrig tillbaka.





.

Barnkalaset!

Det var ju ett tag sedan nu men storasyster hade ju barnkalas. Sitt allra första i livet! Stort!! Hon var såå nöjd. Allt gick bra och fiskdammen var väldigt uppskattad!
11 barn samt 4 medhängande småsyskon :) Fullt ös!





.

Apelsin eller grape?

Storasyster var hos tandläkaren idag. Såå duktig! Gapade fint och undersökningen gick jättebra. Jag var dock inte med utan hon valde själv att pappa skulle med. Allt såg fint ut och hon behöver inte komma igen förrän om 2 år. Men det är ju dags att sluta med nappen.... Hur gör man?? :) hon är så fäst vid den. Hoppas att det tog lite skruv att tandläkaren sa det :)

Det blev en liten fruktskål till, till samlingen i köket idag :) En apelsin, fast storasystern hävdar bestämt att det är en grape :)





.

Ring

Jag har en ring efter min mormor.
Hade den inlämnad för ett år sedan för att få den värderad och då sa han i affären att klorna behövde förstärkas. Inte om jag skulle ha den nån gång bara men om jag ville ha den varje dag då behövde det göras.
Såklart vill jag ha den varje dag! Smycken är till för att användas och inte ligga i askar och skräpa! Så nu har jag äntligen tagit mig för att lämna in den och få det gjort. Så nu sitter den där, passar så bra ihop med mina andra ringar, och påminner mig om min fantastiska mormor som jag saknar varje dag fortfarande!





Blåa fingrar

Så var midsommarafton över och idag är blommorna vissna och tre midsommarklänningar hänger och väntar på tvätt...
Lyckat var allt igår förutom att jag slog igen bildörren på Storasysters fingrar när vi skulle iväg och dansa kring stången. Blåa svullna fingrar och lite chockat barn... vi åkte hem igen rätt fort.  Stackars älsklingen...
Kvällen här gick fint utan större missöden och tjejerna sov som stockar i allt oväsen. De är fantastiska!
Härlig kväll med härliga vänner och härliga barn!




.



Midsommar!!

Midsommar redan!!! Hur gick det till ?!?? :)
Jag har precis dukat klart inför morgondagens kvällssittning. Skönt att ha det klart eftersom dagen är ganska späckad imorgon. På morgonen ska jag fixa kransar eller det blir nog förresten diadem tror jag, går lite snabbare och sitter förhoppningsvis kvar bättre. 
Det blir sen tidig lunch, redan vid 11 hos goda vänner, sedan ta bilen till traditionellt midsommarfirande med dans runt stång, lotter, ponnyridning osv. Och vi åker dit om det så spöregnar! :) Klarat storasyrran ska då dansa runt stången!! 
Sen blir det samling hemma hos oss på em/kväll. Nästan hela kompisgänget! Vad härligt! Fullt med folk och ett helt gäng med barn. Hoppas vi inte fryser ihjäl på altanen bara :) Kommer iallafall bli rätt trångt så vi kanske håller värmen :)
Ha en skön midsommar alla!!!




Blev sugen på att göra en egen liten midsommarstång. Blev kanske inte den snyggaste i världen men man ser vad det är och den är skapad av lite krafs jag rotade fram hemma :)



Jag gillar grodorna, man blir glad av dem 😊😊
Suddig bild ser jag nu...

.

Silverputs

Har ett bra tag haft ett gäng silversmycken liggandes länge som blivit svarta och fula. Köpte i förra veckan en burk med medel som man sänker ner smyckena i. Testade det igår. Jösses så bra det var!!! Några sekunder och smyckena blir som nya!! Toppen!!  Blir till att köra flera smycken någon dag här. Jag har verkligen aldrig provat innan.
Tips tips om ni inte alla redan använt det!! 



.

Helgen

Helgen är till ända och den blev inte alls som vi tänkt oss. Plötsligt ändrade planer gav oss lite tid till att greja hemma. Gräset klippt, veden inburen, fönster putsade och möbler runtflyttade och så har vi varit runt på loppisar hela familjen och ätit restauranglunch och ett litet ikeabesök  för mig blev det idag. En liten simning oxå imorse ja :)
Mycket bra helg!

Vi har flyttat ut lillasyster ur vårt sovrum nu, har tänkt det ett tag men nu blev det av. 2 systrar i samma sovrum nu, vi får se ifall det funkar eller om vi blir tvungna att sära på dem. Jag tror allt det kommer gå fint.
Så lite omflyttningar av möbler där.
Sen har kökssoffan tagit plats på altanen, mitt sybord blivit köksbord och köksbordet blivit över :) Kul att göra om när det blir så mycket bättre bara av att byta plats på grejer.

Ett av lördagens loppisinköp:)


.







En sittbänk o lite blommor

När vi röjde vedboden inför lekstugebygget var det dags att göra något av tegelstenarna som låg därinne. En liten sittbänk fick det bli. Intill sandlådan. Matchande med huset :)
Kanske inte snyggaste sittbrädan på men det var den regeln vi hade :)




Det blommar fint i trädgården nu




Lekstugan

Lekstugan är inte klar ännu men nästan iallafall. Mina pärlplattor fick komma upp i fönstret och hittade äntligen sin plats :)




Virrigheten

Nu har det väl gått för långt :) Jag är så himla tankspridd och virrig.
För ett tag sedan tappade jag bort mina nycklar, det tog ett par veckor innan maken hittade dem i gräsmattan....
I lördags förlade jag vår extranyckel och den har inte kommit fram ännu. Plånboken lades på ett bra ställe igår och idag tog det hela dagen att hitta den igen.
I förmiddags sådde jag lite gräs och vattnade det hela med slangen. 5 timmar senare när vi är i källaren undrar storasyster vad det är som låter från garaget. Jaha! Då har jag när jag stängde av vattnet tidigare, inte stängt av utan satt på full sprut. Nu var garagegolvet fyllt av vatten och det skvalade rejält i avloppet. 5 timmars fullt ös på vattnet!
Det går bra nu!




.




En liten ängel

Hon klarade sig inte... Tjejernas lilla syssling som kämpade så.
Alla våra tankar går till hennes föräldrar och storasyster. Kan bara ana men såklart aldrig riktigt förstå vad de går igenom. Det är så oerhört orättvist ibland, ingen skulle behöva förlora sitt barn så. Sorgen är måste vara ofattbar stor. Hela hjärtat knyter sig bara av tanken. 
Jag gråter när jag läser mammans blogg och kramar mina tjejer lite hårdare än vanligt.
En fin liten ängel har tagit plats någon annanstans än på jorden. Där inga sjukdomar och ingen smärta finns. Lugnt och stilla. Frid.






.

Pimpning

Pimpade storasysters bord och stolar lite. Rött och prickar :)



.


Vagnaffär

Vi sålde vår vagn i fredags. Lite sorgligt på nåt sätt :) Inte för just vagnen i sig utan för att den tiden när vi behövde den är över. Tjejerna är stora och behöver bara sittvagn och vi kör nästan uteslutande syskonvagn. Den är verkligen riktigt bra och vi skulle inte kunna vara utan den. Vi går till biblioteket, vi går och handlar, vi går till olika lekparker och vi går och matar änderna. Storasyster gillar att åka vagn och det är bra, annars hade vi inte kommit så långt på eftermiddagarna :)
Nåja... stora tjejer som sagt och för treåringen laddar vi nu för barnkalas på lördag.
Ha en fortsatt fin vecka alla!!

.

Kalasat!

Då har vi kalasat och firat 3-åringen. Den nyblivna 1-åringen fick oxå vara med och firas lite.
Såå mycket presenter att det inte är klokt! Nu finns här sparkcykel, fotbollsmål, basketkorg, vattenspruta, massa såpbubblor, snygga kläder och mycket mycket mer fina grejer! Tack snälla alla!!
Så kul att det blev mycket utegrejer och rörelserelaterat, nu hoppas vi på lång varm och aktiv utesommar!!
Har lovat K att hon ska få åka sparkcykel till dagis imorgon, får se om hon håller fast vid det imorgon bitti :)

Nu är juni här, sommarmånad på allvar, det går så fort så fort...

Klockan är över 22 och ännu inte mörkt. Så härligt det är!
Och vad skitigt altantaket är :)

.