En till virkad Pippi

Virkade ännu en Pippi.
Denna flyttade hem till liten tjej som jag hoppas blev nöjd med henne
.


Loftsängen

Stegen blir visst aldrig målad men här kommer ett par bilder ändå :)
Sängen var helt i furu innan och det är väl inte min favorit direkt så jag målade den. Äldsta dottern ville såklart ha rosa och det är ju hennes säng så hon fick bestämma. Dock bestämde jag Vilken rosa kulör så jag valde en puderrosa variant.

Till lillasyster sydde jag prickiga draperier. Hon blev jättenöjd med sin "koja"

Storasysterns sänghimmel som jag sydde till hennes förra säng har kommit upp igen. Jag klippte bara av den, sydde upp och använde den vid huvudändan istället. 
Den lilla lyktan ger ett supermysigt sken på natten. Upphängningen i en illrosa piprensare är kanske inte så tjusig men det råkade bli så bara när man tar första bästa sak man hittar :) Får ändra nån dag...

Eftersom juniorsängen som lillasyster ny sover i är mindre då fick vi plats med en liten förvaringsmöbel vid fotändan. Då därför blev också draperiet kortare där då man kommer åt lådorna.

Och innanför draperierna har lillasyster sitt krypin. Även här står en liten batterilykta som fladdrar lite i skenet när den lyser. Min mormors broderade tavla som jag en gång fått, fick flytta in. Tycker den passar där, tjejerna vet inte vad det står men det vet ju jag ... :)


.

Gamla bebisörngott

Har ett gäng superfina lakan och örngott från när jag var bebis. Broderade och med spetsar. Jättesöta.
Örngotten använde jag till båda tjejerna i vagnen när de var små, men nu finns det ju ingen bebis längre hos oss så nu har de bara legat.
Tjejerna gillar att bädda ner dockor o nallar med täcken och kuddar och ibland är hela soffan i vardagsrummet fylld :)
Storasystern vill också gärna ha massa mys i sin säng när hon sover.
Så nu tog jag tre örngott och gjorde kuddar av dem. 
-har du gjort dessa? utbrister största systern och tyckte de var jättefina.
Så hon verkade bli nöjd iallafall :)Kanske kan hitta på nåt med lakanen oxå....Hissgardin

Då och då smiter jag in på dollarstore. De har billiga små pysselprylar och så brukar det slinka med deo, schampoo och sånt. Idag slank det med en gardin. De hade 70% rabatt på gardiner. Köpte en vit hissgardin till tjejernas sovrum. Blev lite lugnare än innan och det kan ju behövas bland röran av grejer :)
Vad jag betalade? Jo hela 10 risksdaler!! Typ gratis :)

Inte lätt att fota i motljus och med mobilkamera som inte är den bästa...


.

Sittbänk med förvaring

Ok, här kommer del 2 i halluppdateringen :)
Vi byggde oss en liten möbel.
Ville ha något som är lätt för barnen att stoppa i och hämta sina mössor och vantar ur.
Samtidigt ville vi ha en möbel som går att sitta på i bra höjd för oss vuxna.
Så för att inte det skulle bli för djupt att rota bland grejerna delade vi av och satte två korgar nederst.
MDF alltså, bästa materialet. Det blev 8 bitar i olika mått. Jag skrev ner måtten, P åkte och fick dem tillkapade. Ca 140:- gick det på. Så billigt och smidigt!! Resten hade vi hemma, lite färg, ett par slaktade stolsdynor och en tygsnutt.
Tyget kanske inte är optimalt för små barnfingrar eftersom att det är så vitt men det var det jag hade närmast tillhands :) Kan ju alltid byta det när det blivit för smutsigt.
 
Tillfreds

Idag har jag gjort min 9e arbetsdag på min nya arbetsplats. Just nu känner jag mig så nöjd att jag efter mycket våndande till sist bytte jobb. Visst, jag går back ekonomiskt på detta men det gör mig inget. Pengar är inte det viktigaste i livet och jag har ändå en bra lön jämfört med många andra.
Känslan av att slippa jaga timmar, tider, pengar och debiterbarhet är såå skön. Jag får tid till att lära mig jobbet och även fast det är mycket att göra så finns det hela tiden tid för att hjälpa varandra.
Så gillar jag arbetsuppgifterna dessutom, jag tror att jag kommer att trivas bra och det känns himla skönt eftersom det var så svårt att ta steget att byta. Har pratat med flera som varit i konsultbranschen innan och som säger aldrig mer!
Vi får väl se ifall jag också säger det så småningom :) Just nu känner jag mig iallafall väldigt tillfreds.


.

Loppis är poppis

Kvartersloppisar är verkligen suveräna. Fina saker till bra priser.
Igår var jag och minsta systern på kvartersloppis.
På ett ställe hittade jag en superfin vinterjacka. Och hon hittade också en jacka. När jag frågade henne om vi skulle köpa jackan som jag tagit fram svarade hon -häng tillbaka den :)
Hon ville ju ha den hon valt. Så jag sa -vi tar båda! Då blev hon nöjd!
Det är nåt med den där Kitty alltså :)

.Smälta pärlor

Mitt i veckan och en sådan där härlig ledig dag. Idag regnade det dock nästan hela dagen och vi höll oss mestadels inne. Testade att smälta pärlor, har tänkt det hur länge som helst men nu blev det äntligen av. Först gjorde vi ett antal att göra armband av och så gjorde vi en liten skål. Stora systern valde pärlorna och jag skötte ugnen, minsta syster var såklart oxå med och kollade :)


Kul, enkelt och snabbt!!


.

Inför vintern

Snart är tiden med mössor, halsdukar och vantar här. Vi ville fixa till vår förvaring i hallen lite. Otroligt vad mycket plats alla grejer tar :)
Det första vi gjorde var att köpa trådbackar på Ikea. Vi hade en helt öppen garderob innan för att hänga kläder i. Nu har vi en halv :)
Vi ställde trådbackarna på golvet och gjorde en hylla över. Så sydde jag ett litet skynke i samma tyg som vi har på garderobsdörrarna så vi slipper se allt krafs. Hade precis en liten bit tyg kvar så det räckte. Fick skarva tyvärr men det får duga.
Så lite mer plats har vi nu. Byggde oxå en liten möbel oxå, får visa senare....