Flytten

Plötsligt en dag börjar alla att lämna Mumindalen. Mumintrollet och Snorkfröken bestämmer sig för att ta reda på varför. De får snart reda på att anledningen till att alla flyr är på grund av en stor komet som när som helst kommer att slå ner på på jorden. Hela Muminfamiljen börjar packa sina aker för att sätta sig i säkerhet i en grotta. Till slut kan invånarna i Mumindalen andas ut. Naturens egna krafter driver bort kometen och livet i Mumindalen kan fortsätta precis som förut..

Mammas grattis

Bästa mamma...


Är inte det bästa man kan få när någon lagt ner sin tid på att göra något till en...


.

Lilla gubben

Virkade min variant av Pippis Lilla gubben..

Mycket prylar nu

Ja jag vet, det är mycket prylar på bloggen nu.
När man fyllt jämnt och det dessutom varit jul så blir det en del.
Det får en ju att verka rätt materialistisk kanske så jag får väl också göra ett inlägg om att ge bort "ingenting" som det sägs i reklamen.
Ibland alla presenter som vi fått har vi också fått två överlevnadspaket från Unicef, 2 st nöd-kit och 2 st matpaket till Syrien från röda korset.
Jag tackar så mycket för detta, det behövs verkligen och en suverän sak att ge bort. 
Själv gav jag tyvärr inte bort något liknande. Mitt lilla strå till stacken påbörjade jag i början på förra året och sen dess är jag månadsgivare i Unicef och ger dem 100:- i månaden. Känner ofta att jag borde göra mer men jag har iallafall gjort något..


Bästa vattenkanna

I många år har jag vattnat med det jag hittat, nån tillbringare eller en PET-flaska eller så. Men inte längre.
Bror med sambo förärade mig med en vattenkanna från Eva Solo i födelsedagspresent. Riktigt bra är den och rymmer såpass mycket att det räcker laget runt. 
Tack snälla för det!.


December

Årets snabbaste månad är över.
December hastade förbi i raketfart. Först  planerades 40-årsbalunsen. Inbjudningar skrevs och skickades, priser gjordes, motiveringar skrevs, tävlingar tillverkades, festutstyrseln tillverkades, mat planerades och lagades, tal skrevs, festlokalen pimpades och dukades. Och festen gick av stapeln! Med bästa vänner och familj blev det en härlig kväll!

Så firades det vidare på själva födelsedagen med fina presenter, smörgåstårta, fika och bubbel. 

Sen kom julen, vi var hos oss i år, gick till kyrkan på förmiddagen, julbord lagades och åts, tomten kom, gröt, godis, glögg och paket i massor.
Så nyår på det. Trevlig kväll med god mat hos fina vänner.

Och nu är det januari, jag sitter och tittar på vår fina gran och undrar som vanligt var december blev av... hinner aldrig med riktigt. 

Så flyttade ett gäng elefanter in i vår soffa. Födelsedagspresent från mor och båf. Jag tackar och bockar!!

.