September

I maj förra året kändes september 2014 oerhört långt borta.
I maj förra året föddes vårt andra lilla mirakel och min mammaledighet som tvåbarnsmamma påbörjades.
Tvåbarnsmamma! Så fantastiskt, så härligt att få vara hemma med två barn. Det är ju slitigare såklart, men också dubbel glädje.
Nu är det dags! Hösten är här, förkylningen är ett faktum och jag börjar jobba imorgon. Dags för maken att ta över. Känner mig tom på nåt vis. Känns som om jag redan saknar mina tjejer. 
Vilken härlig tid vi haft! Att få följa en liten syster som nu inte är så liten längre, att varje dag få vara med på hennes framsteg, att varje dag få se syskonkärlek växa fram och bli starkare och starkare, kan inte finnas något bättre! Är så glad och tacksam över våra fina barn och att jag fått denna tid med dem. 
Nu stundar nya tider.
Kanske måste ta och tröstäta lite glass... :).


Sänghimmel

Jag visste att storasyster skulle gilla att få en sänghimmel. Så jag sydde en. Man tager vad man haver så jag letade fram ett par gamla gardiner som låg och skräpade i linneskåpet. Gjorde en kanal av ett annat tyg och sydde ihop dem. Hon älskar sin sänghimmel! Eller tältet som hon kallade den :)
Tror jag det, riktigt mysigt att ligga därunder, kanske skulle man ha en själv?:)


På nätterna drar hon fram tyget så det blir som en koja därinne, mysigt värre.


.

Loppisköp 3

En liten hylla. -"vad är det där för skräp" sa maken när jag kom dragandes med denna på semestern.
Bajsbrun och ful jovisst!

Men nu är den ommålad och uppsatt, inte bajsbrun längre och inte ful heller tycker jag :)
Innan stod storasysterns servis och jullrade på en tavellist. Nu äntligen står den lite bättre.
Loppis! Tummen upp! 40 spänn! Tummen upp! :))
.


Min sista vecka

Så kom den... sista veckan. Sista veckan hemma med mina fina barn. Klump i magen!
Jag älskar att vara hemma, jag gör verkligen det! Vad fantastiskt det är att få umgås med mina tjejer på dagarna. Nu är det strax slut med detta, ett par dagar kvar bara.
Sen ska jag byta två underbara små varelser mot ett kontor. 
Jag byter skratt, lek, matkladd, promenader, nyfikenhet och upptäckarlust mot att åka ifrån dem varje dag för att arbeta, äta lunch ur en låda, gå på möten och sitta vid datorn.
Jag vill inte!
Så är det bara, jag vill inte!
Jag vill inte missa mina barns dagar, deras lekar och deras frågor.
Jag vill inte komma hem och bara hinna äta kvällsmat och sen lägga dem.
Jag vill inte!
Vuxenkontakt jovisst men det spelar ingen roll... jag vill inte!

.En stor liten syster

Vår lillasyster har blivit så stor i sommar. 
Innan semestern drog igång så kom hon till sist på att det inte var så dumt att gå ändå :) Nu springer hon typ :)
Och det kommer massa massa prat nu, började skriva en lista på de ord hon säger nu och jag insåg att det var en hel del ord det. Typ 15-20st dom jag kom på direkt. Flera av dem kanske ingen annan skulle höra men vi vet vad hon menar. Hon klättrar upp på allt nu också. Skjuter fram pallen till bänken eller spisen och så upp på den för att se vad som händer
Dessutom tror hon att hon är större än vad hon är. Vägrar haklapp, vill äta själv och tycker inte det är någon höjdare att sitta i barnstol längre haha, nä vanlig stol ska det helst vara. Hon vill köra trehjuling fast hon inte kan trampa men helst vill hon sitta på Storasyrrans riktiga cykel med stödhjul. Och sicket humör hon har! Blir riktigt arg om hon inte får som hon vill :) 
Äskade goa unge!!
.
Meeeen

Meeeen så oupplyst jag var.
S talade om för mig att TGR har öppnat i marieberg. Jag måste åka dit! Idag! :)

.

Leksaksförvaring

Vy byggde oss en liten möbel. Eller det är nog faktiskt maken som byggde hela möbeln. Jag fixade tyg och dyna till locket och skruvade dit hjulen under :)
När lillkusinen döptes fick hon en förvaringslåda som gav oss iden till denna. Vi gjorde den som en bänk med två fack i och på snurrhjul under så man kan flytta den lätt. Locket kläddes med skumgummi jag hade hemma och ett tyg jag köpte. Har snöat in på gulligt och blommigt just nu :)
.


.


Mera loppisköp

Tänkte bara visa ännu ett av loppisköpen :)
En liten matstol till dockorna. Mycket uppskattad av storasyster och dockorna. Lillasyster vill så gärna sitta i den. "Sitta där" "sitta där" "sitta där" hihi hon är för rolig.
Storasyster tyckte absolut att stolen skulle pimpas lite med tejp. Så vi satte på lite blommig textiltejp på den. Då blev hon nöjd och tyckte det blev fint. Undra vad hon får sånt ifrån?? :) 😜

.


Tiger

Det finns inte en chans att man går in på ett TGR och kommer ut tomhänt. I sommar har jag passat på att handla tre gånger :) En gång i Ystad och två i Växjö. Massa roliga och billiga grejer. Varför finns inte denna bästaste affären här??


Storasyster blev supernöjd över fruktklädnyporna :) Hon tvättar, stryker och hänger tvätt i lekstugan och såklart hänger man mycket bättre med snygga klädnypor :)Och lite piff blir man ju glad av :)


.

Underbara sommar!

Semestern är slut och jag får lite ont i magen.
Men vilken sommar vi haft!
Tack österlen, Ystad och fam. Peterson/Svensson för en härlig skånevecka!
Tack Östergötland för stugliv, grissafari och underbart vättervatten. 
Tack Nora, Kvarntorpshögen, Värends Nöbbele, Vadstena, Ales stenar, Motala, Växjö, Stora Holmen och alla andra fina platser som vi besökt.Statusuppdatering

Sista dagen på semestern!! Hur gick det till!?!?
Helgen i Småland var super. Dop, loppis, tivoli, Karl-Oskar-dagar och umgänge.
De tre dagarna hemma har bjudit på konst på hög, cykeltur till domarring med tillhörande picknick, påbörjat hemmabygge av liten möbel, allsång på bryggan och vanligt hemmahäng.
Vi tog idag, efter fredagsfikat på stan, vårt pick och pack och lastade än en gång in oss i bilen med böcker, pyjamaser, mysbrallor o solbrillor. Vi tar helgen i stuga och suger ut det sista av semestern sjönära. 


..

Loppis igen

Ytterligare loppisfynd. Marmorbricka. Till ost? Till nåt annat? Kasta frisbee med? 20 riksdaler!


,

Loppis

Ett av loppisköpen från i helgen. 
Fairtrade och i trä, tummen upp! 25 riksdaler, tummen upp igen!
Storasyster sätter ringarna och huvudena på rätt ställen, lillasyster raserar :)


Halsband

Nu finns båda systrarna runt min hals.
Finaste finaste systrarna.
Oj vad de leker ihop nu, vilken glädje de redan nu har av varandra. Och för resten av livet också. Underbart! syskonkärlek!

Gamla tapeter får nytt liv

Piffade upp insidan på dörren till lekstugan. Har ingen före-bild men den var tråkigt brun innan. 
Satte upp fina blommiga gamla tapeten. Blev stor skillnad.
 Tack snälla G för att du skänkte dem till mig! Nu fick de nytt liv i vår lekstuga.
Inte bästa bilderna ser jag nu men tapeten är jättesöt i verkligheten :).Virkad ko på dop

Så var minsta kusinen döpt. Jättefint dop och god mat och tårta.
Storasyster var såklart blickstilla och fascinerad under gudstjänsten, hon älskar verkligen att gå till kyrkan.
Jag hade virkat en kossa till lilla L. Hoppas att hon ska gilla den någon dag .


Att ha lugg

Klippte lillasysters lugg för några dagar sen. En bild poppade upp i huvudet och jag började skratta. Det är tur att hon inte förstår :).

Tapetsera

Jättesugen att tapetsera om köket. Tapeten nu är beige, enfärgad och lite trist :)
Jag har sett en vit tapet med svarta prickar som jag är sugen på. Mannen är inte helt övertygad, men nästan, vi får väl se om det blir den eller nån annan.

Ingela P

De bleka gubbarna fick sällskap av lite djur!
Jag gillart och barnen gillart :) 
Roligt att plocka isär och sätta ihop.
Barn och barns sovtider

Vi har inte jättemycket regler och principer som vi följer blint när det gäller barnen. Men en sak har vi alltid varit jättenoga med och det är sömnen. Barn behöver sömn och vi har alltid priorierat att barnen ska få sova sina timmar och ha samma läggningstid varje kväll.
För ganska många månader sen nu så satt vi och pratade om detta med bror o sambo. Jag sa att vi tycker det är jätteviktigt med barnens sömn och håller våra rutiner oavsett om det är vardag eller helg. Då säger min bror att det är helt rätt för att det är jätteviktigt, han hade sett på vetenskapens värld om just detta. 
Forskning visar att oregelbundna sängtider och läggdags efter kl. 21 har stor inverkan på barnen. De barnen har i mycket större utsträckning dåligt uppförande, hyperaktivitet och emotionella problem. Innan har man tydligen inte vetat vad som orsakar det andra men det har visat sig att det är sömnen som är boven och upphov till beteendestörningar och inte tvärt om.  
Så vi fick lite bevis på att vi gjort rätt :)
Så i säng med barnen på samma tid varje kväll och alltid innan 21!!
Tips!!! :).
En dag i Nora

Japp den är köpt! Vad hände??? :).

Vem kan trösta knyttet

Finaste sagoboken blev tavlor. 3 st tillatt  börja med.
Vet inte om jag är helt nöjd med de röda ramarna, blev kanske lite för mycket.. Hmm vi får se, kanske gör någon ändring någon dag :) Nu sitter de uppe i tjejernas sovrum iallafall och jag blir lite glad av dem..