Löpträning

Idag är det start för min löpträning. 
Jag lade upp ett mål för 10 km, tvekade lite först men det är ju en mil jag vill kunna springa. Så jag kör på det. Hoppas det ska funka. Känner mig peppad nu. 
Dagens pass är snabb promenad 30min så man blir flåsig och svettig.
Får bli när maken kommer hem sen. 
Hoppas bara att min förrkylning som envisar sig kvar inte ska sätta stopp för mig.
Nu kör vi!! :)


.

Loka

Lördag på Loka. Mamma och jag. Lite morgongym, ansiktsbehandling, lunch, och bubbelpool. Inte fel att sitta ute i varmt vatten i vårsolen, är lite röd om snoken och kinderna minsann :)
Skön skön dag!
Tack mamma!!.

Bokkonst

Jag var oxå tvungen att prova :)

 
Många sidor att vika var det, men gick ganska fort ändå :)

.


Om träning

Vad störigt det är... Nu hade jag precis fått lite snurr på joggandet igen och då blir jag förkyld! Igen!  Fattar inte varför jag åker på så mycket förkylningar, ingen annan här hemma har minsta snordroppe och jag kan inte andas! Morr!!!
Det blir ju så illa med träningen, vill inte springa förkyld. Har kört en ny runda några gånger nu. Har använt mig av runkeeper och det är ju lite tudelat det där. Visst man får ju en sporre att springa snabbare men man blir ju oxå väldigt medveten om hur sakta man springer. Och jag springer SAKTA :) pu! Har alltid haft svårt att få upp tempot, jag gnölar på i mitt lufstempo och så fort jag ökar farten lite blir det så mycket jobbigare direkt.
På jobbet ska det nu tränas löpning. Mellan 31mars och 4 maj ska det köras löpning via webben med Malin Everlöv. Alla kan vara med oavsett om man är nybörjare eller vältränad. Priser kommer lottas ut bland dem som följer sitt träningsprogram bäst.
Jag tänker hänga på!
Hoppas verkligen förkylningen ger sig av snart så jag kan komma igång.
Väntar på inloggningsuppgifter nu så man kan få se träningsprogrammen.
Hoppas det kommer ge nåt!
.


Bokstäver

Storasyster är väldigt intresserad av bokstäver och att skriva. Hon har lärt sig skriva A och är så nöjd över det. Idag när jag lämnade på dagis fick hon syn på en teckning på väggen som satt uppochner. Hon såg det för att bokstäverna som stod på sen var uppochner. "Men mamma, S är inte uppochner?" 
Söta unge, inte lätt att förstå att S ser likadant ut åt båda håll :)  Hon kan känna igen några få bokstäver och S är en av dem.
Hon sjunger alfabetssången och får faktiskt till i stort sett alla bokstäverna rätt. Jag var tydligen likadan som liten, kunde alfabetet när jag var tre.
Vi får väl se om intresset håller i sig eller om det försvinner igen.

Alfabetspussel som P köpte i London. Lite svårt med små bokstäver men det är fint och K gillar det. Och än så länge förstår hon inte att tre bokstäver saknas :)


.
Dymo

Jag gillar min dymo! Fick den i julklapp av maken. Har inte använt den jättemycket än men här och där har det kommit upp lite text.
Det ska ju vara den gamla klassiska såklart, svart med bokstäver som stansas dit.
Här ifrån köket :)

.

Dockhuset

Det är fler som gillar dockhuset. Nej!! säger storasyster, det är inget dockhus, det är ett ekorrhus!!! 
Just ja....

Kroppsvård och ny matta

I måndags var jag på massage, helkroppsmassage. Oj så välbehövligt! Och nästa helg ska jag på spa med modern. Mycket lyx :) Känner att det behövs, har alltid varit dålig på att ta hand om mig själv. Man är ju ingen ungdom längre så det är nog bäst att sköta om sig lite ;)
Idag blev det sista av födelsedagspengarna förvandlade till en ny matta. Liten uppdatering i vardagsrummet :)

.


En tisdag i huset på hörnet

Upp vid 06, jättepigg lillasyster
Lillasyster bajsar
Äta gröt
Upp med storasyrran, göra frukost, klä på.
Iväg till dagis.
Hem igen.
Söva lillsyrran.
Dammsuga, torka golv.
Just ja, jag ska ha frukost oxå, äta lite.
Lillasyster vaknar, mera mat.
Ska precis gå ut... Lillasyster bajsar.
Byta, på med ytterkläder, iväg.
Väga, mäta på bvc.
Hem igen, av med overall i 15 min, koka pasta.
Hämta storasyster på dagis.
Hem igen och liten middagslur. Lunch för mig.
Väcka upp, klä på systrar och iväg igen. 
Till vårdcentralen, remiss för mig
Hem igen
Nu mellis och sen leker vi!
14.45
Välkommen till familjen W!

:)

.Blivande lekstuga

Äntligen!! Äntligen har maken gått med på att dela av vedboden så vi kan göra lekstuga! Tjiho! 
Så kul! Det kliar i fingrarna direkt :) Kanske ska sätta fart nästa helg. Måste göra något åt golvet därinne, det är snett och lutar åt alla håll. Så slår vi upp en vägg inuti och gör en ny dörr utifrån på baksidan så P fortfarande kan ha ved i sin älskade vedbod :) Så göra i ordning väggarna inne oxå. Det är lite att pyssla med helt klart. Den ska oxå målas om utanpå tänker jag så att den blir i samma beige som vi målar om träet på  huset i.  Gäller nog att sätta fart snart om vi ska få den klar till sommaren, man har inte så mycket tid över numer :)
Dessutom är det en hel del kvar på huset att måla så sysslolösa är vi verkligen inte ;)

Liiite liiiten rutschkana :))
Skulle ha en större helt klart!

.


Fastnat

Jag har fastnat lite i min barbafamilj :)
Alla kroppar är virkade och klara, bara ett par armar saknas. Måste dock köpa piprensare, har stoppat det i armarna så man kan böja dem lite. Och sen brodera då... Går sakta, blir inte så mycket gjort varje kväll. Men snart så :)
Får inte så mycket annat gjort heller tycker jag. Har fortfarande inte fått till det sista finaste John Blund-lakanet jag fick av L. Svårt att sy på kvällarna, känns som maskinen dundrar så :)
Här är det första påslakanet med John Blund som storasysters nyss somnat inunder.


.

Om saknad och P-böter

Vad oerhört tomt det blir. Storasyster borta i ett dygn och huset är tyst, stort och tomt. Att en sådan liten människa gör ett så stort tomrum...
Vi passade på att strosa i Örebro i vårsolen, luncha och bara ta det lugnt. Vad lätt det är med bara ett barn!!!! :) Iallafall med finaste lillasyrran som bara hänger med, snäll, lugn och skrattade gott åt allt som fanns att titta på på cafe:) Goa du.
Passade också på att få parkeringsböter... i vårsolen. Härligt!
Så kom hon hem igen, älskade storasyster, hon sprang emot mig med öppna armar och kramade mig sådär hårt och länge!! Jag förstår inte hur man kan älska någon så mycket!

.
Virkad barbapappa-familj

En liten smygtitt på ett par av barbabarnen i mitt barbafamiljsprojekt :)
De är inte klara än som synes, munnar saknas. Brodera! Hjälp! Jag är hiskeligt dålig! Drar mig för det.
Syjunta imorgon, får se om jag ger mig på broderandet då eller om det blir till att göra ögon och sy armar på några andra. Är ju 5 barn till och 2 föräldrar som ska göras klara :)

Barbafin och Barbaflink :)


Ny era

Amningen avslutad sen ett tag.
Gåstolen inställd i bastun
Mobilen ovan skötbordet, ointressant och borttagen.
En era går i graven och en ny är påbörjad.
-Kom igen mamma, nu upptäcker vi världen!!!! Titta!!!!!


.


Mars

Mars är väl en vårmånad? Eller?
Har varit ensam med finaste döttrarna sen i torsdags. Har gått superbt men intensivt blir det när det är två st som pockar på uppmärksamhet dygnet runt. Man har ju bara 2 armar :) Storasyster är verkligen duktig och sitter snällt och väntar när jag söver lillsyrran så det funkar fint.

Vår! Ja visst blir det väl det strax nu!?Jag är sugen på vårblommor, pasteller och sol!

En bild från när det fortfarande fanns lite snö kvar.Japp jag köpte en till av denna fantastiska bok idag på rean. Bilderna i den är underbara och jag tänkte mig att i den ena ska jag gå lös med saxen och göra lite fina tavlor av bladen.

.