Älskade storasyster

Så var det storasysters tur att fylla år. 3 år! Stora damen är du nu!
För 3 år sedan var jag två veckor över tiden och inte hade den lilla människan några planer på att komma ut inte :)
Men efter igångsättning med maxdos på droppet kom du tillslut.
Idag är du världens bästa lilla tjej, ibland känns det som du är 7 år när vi pratar. Du kan och vet så mycket och du förvånar mig med dina klokheter varenda dag.
Grattis underbara du på din 3-års dag!
Du är det dyraste i världen!.


Lekstugan

Arbetet fortskrider så sakteliga i lekstugan, en halvtimma här och där och nu är både väggar och tak vitmålade inuti. Ny dörr till vedbodsdelen är gjord på baksidan av stugan och snart är nog skiljeväggen på plats oxå.


Igår gjorde jag ett litet bord som så småningom ska ta plats därinne. En gammal lucka som P hade hittat satte jag vaxduk på och så skruvade jag dit 4 ben som maken gjort och som suttit på en annan liten möbel. Och voilà! Ett bord! Hoppas på att det kan flytta in nästa vecka!
Men först skall det firas 3åring imorgon!! :)


.

May the chaos be with you

Jösses vad jag städar och plockar nuförtiden. Ständigt känns det som. Jag är absolut inte petnoga men så snart jag slappar till mig lite en dag så är kaoset fullbordat :) 
Lite skit i hörnen har ju ingen dött av -nä men det blir inte bara lite skit i hörnen, det blir kanonsmutsigt  och rörigt direkt. En måltid så finns en halv portion utspridd på bordet och golvet. Lillsyrran är en riktig matspridare :)
Och saker... 4 pers som sprider grejer... Hej å hå!! Plocka på!
Men som sagt ett hem är inget museum! :)
Från Isabelle mcallisters bok "rum för kidsen"

.

Speciella saker

Vissa saker gillar man lite speciellt, som den här tavlan. Har haft den sen jag var liten och det är något med den som gör att jag tycker om den. Minnen från barndomen kanske...
Skulle sätta upp den häromdagen och visade storasyster några alternativ på platser. -"nej mamma den ska hänga här"!
Ok! Klart hon ska få välja. Det är ju lagom höjd för henne här.
Parasoll!!

Äntligen fick vi tummen ur och skaffade ett parasoll! 
Kan verkligen behövas nu, jesses så varmt det är!!..

Barbapappa

Nä de är inte färdiga än...
Barbastark och barbaskön saknas, barbastark var ändå den första jag virkade men han har fortfarande inga ögon av nån anledning :)
Nåja här kommer nästan hela familjen iallafall
Och en tuschpenna ser jag nu oxå :)
Älskade lillasyster har blivit 1 år!!

För drygt ett år sedan kom du! För drygt ett år sedan blev du 4e medlemmen i vår familj. K blev storasyster och du blev lillasyster. Och vi, vi blev överlyckliga 2-barnsföräldrar!!
Ett år har gått och du har gått från liten bebis till liten tjej med stor personlighet, underbart leende, upptäckarlust och stor vilja. Du är oxå minst sagt ett stort fan av din storasyster.
Kan knappt minnas hur det var innan du kom. Finaste finaste du!!!!

Nyss ätit blåbär som synes :)


.Lite kläder

Var på sk klädparty förra veckan hos U. Tanken var att bara kolla till mig själv och inte då mycket på barnkläderna. Ett par byxor till storasyster blev det iallafall. Har haft modellen innan och de är suveränt bra. 
Blir då sällan att hå i affärer numer och att få prova kläder i hemmiljö på kvällstid är riktigt skönt.
2 plagg till mig blev det, de är verkligen så ofantligt mjuka och sköna och värda det lilla extra de kostar mot de vanliga kedjornas kläder. Jag blev kanonnöjd!
.
Att säga tack

Storasyster älskar väskor! Handväskor.
Hon packar i och ur. Oftast två mobiler och en bankdosa :)
Idag gick en väska sönder, ena sidan på handtaget lossnade. Så vi gick ner till symaskinen och jag sydde fast det igen. När vi kom upp igen säger hon: "tack för att du lagade min väska mamma"
Jag blir så glad!!! Känns som om jag lyckas lära henne nåt, jag älskar när hon tackar för saker och det brukar jag säga till henne. Hon brukar tacka när man ger henne saker och så men detta var så klockrent, att tacka för något jag gjorde för henne. Underbara älskade unge!!.

Simning och tantfunderingar

Har satt igång och motionssimmat lite och upptäckte att jag gillart! 
Idag i omklädningsrummet efteråt bland alla smärta tonåringar och några mindre smärta tanter funderade jag lite för mig själv.
Fick syn på mig själv i spegeln utanför duschen och såg den där tantkroppen man såg många av som ung när man var i badhusen. Nu är det jag som har den där rynkiga slappa magen som varit uttänjd till max och brösten som numer är som tomma små påsar :)
Saken är den att det gör mig inte så mycket, jag har huserat de finaste barnen i världen, vilket är helt fantastiskt, och när jag ser mig själv så ser jag det!
Jag fortsatte ut ur omklädningsrummet och när jag snörde på mig mina mintgröna converse funderade jag lite stilla på om tanter verkligen har sådana?Små verktyg

Köpte en liten present till Storasyster till hennes födelsedag.
En verktygslåda! Lite svårt att veta om den kommer gå hem men jag hoppas det. Hon gillade skarpt när hon fick hjälpa till att såga med pappan.
Och så är ju ett av favoritbarnprogrammen "Händige Manny" som lagar det mesta med sina pratande verktyg :)
.

Flyga en liten tur

Gjorde en liten luftballong till en liten tjejs första födelsedag.
.

Underbara Clara

Om någon missat underbara Claras blogg så vill jag verkligen tipsa om den! En blandning av recept, inredning, tankar, träning, åsikter och miljötänk. Hon är sund och har bra åsikter och det finns mycket att läsa där. Kika in om ni missat!
Just nu har hon skrivit ett viktigt inlägg om att kemikaliebanta sitt hem. Jag blir dock lite stressad av det, det blir jag...
Läs här: http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2014/05/04/kemikaliebanta-ditt-hem-en-guide-for-nyborjaren/


.Bebisar

Två fina bebisar har kommit till världen alldeles nyss.
En liten kusin som jag ser så mycket fram emot att träffa till helgen som kommer. En till tjej!! Härligt!!!
Och så en liten syssling som har det jättejobbigt just nu. Hon har etsat sig fast på min näthinna och jag kan inte släppa henne med tanken. Följer henne så mycket jag kan via hennes mammas blogg, hjärtat slår hårt hårt varje gång jag går in och läser... Det måste gå bra, det bara måste det!!! Att vara så liten och redan ha det så tufft... kan bara föreställa mig hur jobbigt det är för familjen just nu. Vi håller våra tummar så knogarna vitnar! Kämpa på nu!!

.

.

En vinst!!

Tjihoo! Jag har vunnit denna boken!! Vann den hos pysselbolagetHar hört att den ska vara riktigt bra! Kul att vinna!!!!
Hoppas att man kan hitta nån kul inspiration i den. 

.