Babyskydd


Nu har vi beställt ett babyskydd på nätet. Tänkte först att köpa ett i butik bara eftersom det ändå är så kort tid kvar och att bebis teoretiskt kan komma vilken sekund som helst. Men när det skiljer 700:- på att beställa på nätet så blir det så och så hoppas vi att det inte fastnar nånstans på vägen så vi får hem det i tid :)) 
Blev en Axkid, är tydligen i stort sett exakt samma som brio primo fast med några små justeringar. Hoppas det blir bra. Den verkar hyggligt lätt o smidig och det är det vi tittade efter eftersom det blir väldigt mycket släpande :)
Och alla babskydd är tydligen precis lika säkra så då blev det pris och smidighet som fick avgöra.
 
Axkid Babyfix inkl. Bas Röd
 
Tog det färggladaste som fanns så det blev en röd...eller ja liiiite rött iallafall :)
 
.
 
 
 

Liten present


För några dagar sen kom min mamma med en liten present. Hon tyckte jag var värd det. Vad glad man blir. Tack snälla!!

 

 

.


Tufft idag

Idag var det riktigt jobbigt att cykla med Klara till dagis. Kände innan jag ens gått ur sängen imorse att kroppen inte var bra.
Det högg i ryggen och i skinkan. Visste direkt att benet inte skulle funka ordentligt. Stapplade upp och trodde först inte det skulle gå att ta sig iväg alls men någon timme senare var vi på väg ändå. Jag har varit väldigt förskonad från mina kroppsproblem under graviditeten så jag ska verkligen inte klaga. Är bara lite otäckt att cykla med en mini i magen och Klara där bak när jag inte vet ifall det när som helst hugger till så jag inte kan kontrollera kroppen. Vore ju hemskt om vi skulle trilla. Jag klarar mig alltid men de två små vill man ju inte skada.
Nåja det gick bra iallafall och jag bet ihop hårt och trampade på. På vägen hem började det göra ont i magen rätt rejält och jag tog mig in och gled ner i soffan. Blir nog en lugn dag idag minsann, magvärken släppte rätt fort, var säkert nån spänningsgrej.
Nu har jag gnällt lite :) nu ska jag snart försöka få fart på kroppen igen, stretcha lite och vara så glad o nöjd över att det är så länge sen jag hade sån här smärta så förhoppningsvis är det långt till nästa gång :)
Ha en fin solig vårdag!!


Snorkfröken & poeten

Så kom sommarens säsongsmugg. Fin tycker jag och undrar återigen hur många muggar som är försvarbart att äga :)

 

 


projekt omklädning


Så blev det då äntligen av... omklädningen av barnstolen.
Den har verkligen slitits nåt hemskt. En liten slitning och sen rasade bara resten av i hisnande fart.
Har tittat på den länge och tänkt att man borde klä om den men så har det bara aldrig blivit av. Men så kom jag på det igår igen och tog tag i det direkt.
Åkte och köpte vaxduk svinbilligt på den lokala lilla handeln här och satte igång.
Tittta så hemsk den var innan: 
                 
 
   
Det var faktiskt inte speciellt svårt att klä om den. Även om jag svor några gånger på vägen för jag trodde att det inte skulle bli bra, men det blev det.
Så här ser den ut nu och den blev verkligen mycket fräschare. Och prickar...vem gillar inte prickar? :))
 
 
Ha en fin söndag!!
 
 
 
.

Sytt lite...


Sydde ett draperi igår till vårt lilla spelrum/garderob i källaren. Så ljust och glatt det blev! Man blir verkligen både pigg och glad av färg! Hängde ett svartmönstrat tyg där innan.
Mera färg till folket!
Tyget är från Ikea och de har flera roliga tyger just nu tycker jag.

Tax


Fick helt plötsligt ett väldigt ha-begär till en liten vovve :)
Gillar verkligen Kay Boyesens klassiska tax!!
 
Kanske är det så att jag måste införskaffa den. Unnar mig väldigt sällan nån designpryl (typ aldrig). Kanske är det tajm nu? :)
 
 
 
.
 

om att ha världens bästa barn


Är det inte konstigt att just vi fick världens bästa dotter? :)
Jag tänker så varenda dag när jag tittar på henne.
 
 -När dagispersonalen säger att hon är så himla go och pratar så bra och är så klok så tror jag att de säger så om just vår fina K (fast jag vet att de såklart säger bra saker om alla barn)
 -När jag lägger henne på kvällen och hon somnar så snabbt som hon nästan alltid gör, är det hon som somnar bäst av alla i världen. 
 -När vi pratar och jag förklarar saker för henne,och hon lyssnar intresserat och sägger mmm och jag  "vet" att hon förstår, så är hon smartast i världen.
  -När hon ha uttryck som -"vad trött jag blir"  eller när hon läser "Petter och hans 4 getter" och nu har lärt sig nästan hela boken utantill, tänker jag att hon är mest fantastisk i världen. 
 -När hon pekar på sin cykelhjälm eller anrda saker och säger -"morfar köpt den" så förundras jag över att hon kommer ihåg vem hon får saker av.
  När jag kommer in på dagis och ser henne sitta ibland ett gäng andra barn och rita så är det ju såklart hon som är den klart sötaste av alla!
 -När jag konstaterar att hon äter bra, sover bra, pratar bra, är så smart och nästan alltid glad tycker jag hon är bäst på allt.
 -När hon någon gång blir riktigt tjurig tänker jag att det är otroligt sällan hon blir sådan och strax ler hon sitt fantastiska leende igen och vill leka. Vår mesta bästa solstråle!
 -Och när hon rusar in i huset efter dagis, skriker mamma och letar på mig för att ge mig en kram så är det konstaterat; hon Är bäst i världen!
 
Ja ja jag vet.... alla föräldrar känner så men det är ändå en otroligt mäktig känsla.
Att just vi fick världens bästa K som vår dotter!!
 
 

pigga upp lite...


Expedithyllan i K:s rum har förlängts lite.
Det behövs ständigt mer förvaringsmöjligheter för att  man ska kunna få undan alla leksaker och legobitar så att mor o båf fick en del över i flytten var perfekt!
Gäller att få sakerna att ligga i lådorna också :) Klara är ganska bra på att städa ändå tycker jag. Vi försöker iallafall få henne att hjälpa till och ofta går det.
Hyllan funkar bra med sina lådor och K kan dra ut och in dem själv. Gissar att expedit måste vara Sveriges vanligaste barnförvaringsmöbel :)
Lådorna har jag piggat upp lite med tyg. Vad enkelt det är och vilken skillnad det blir! Lite gult med moln och lite rött med prickar gjorde susen. Supersnabbt och enkelt gör man det med strykband, inte en söm, bara klippa och stryka. Det går på nolltid och sånt gillar jag :)
Så skulle jag sätta på tyg på en till och då tog strykbandet slut så nu har inget mer hänt på ett par veckor :))
Så här ser det ut nu iallafall :
 
 
 
.

en liten tävling...Tävla hos
Elinochalva i samarbete med Lejonin/Elise design om en muddbyxa + mössa i valfritt tyg

Kringlor!


Kringlor är inget jag egentligen någonsin ätit. Vi hade aldrig det henna när jag var liten. Men i småland åts det kringlor minsann. Maken satte förra vecka igång ett kringelbak.
Och kan det bli annat än bra när minsta hjälpredan är så entusiastisk?? :))
 
 

Det där med hårfärg...

För lite sen var jag hos frissan för första gången på lääänge, alldeles för länge.
Klippte av massor, kanske 15 cm på längden och klippte upp mycket. Så skönt.
Tänkte sen att håret skulle bli lite ljusare så här till våren så i med blekning för att få bort det svarta. Sen vet jag inte varför jag får för mig att ha lite bara brunt sådär vanlig mellan/ljusbrun färg...!?
Jösses vad jag tycker att jag ser trist ut nu redan. Borde ha lärt mig att brunt inte är min grej, har gjort samma misstag innan ju :)
Så nu måste jag nog experimentera i lite färg till :) Då är bara frågan vad? Ljusare? Rött? Slingor? Orangeaktigt? Hmmmm...
Vilka problem ;))


.


ute ute ute


Å vad man längtar efter värme nu. Var är den riktiga våren?
Skulle så gärna vilja göra det mysigt i trädgården. Det är så himla svårt tycker jag att få en mysig trädgård och inte bara en massa gräs med lite rabatter i hörnen...
Dessutom behöver vi ju göra det lite lekvänligt :) Gungställning och sandlåda måste till.
Kolla in denna lekhörna som duktiga Isabella med  den fantastiska bloggen Rusta upp har gjort. Så läckert!
 
 
Ett däck har vi tingat sen ett år tillbaka, hos en arbetskamrat till P, det skall bara hämtas.... nån dag...
Så får vi börja jaga efter gungställning nu, det är hög tid.
 
 
.
 
 

spritter lite


Nu är jag sugen på att jogga!
Känner igen detta så väl från förra graviditeten . Nu skulle jag vilja ge mig ut!!
Solen lyser, vintern är på väg bort och joggingdojjorna ropar på mig...
Och så kan jag inte :) Det dröjer ju än innan det blir nån jogging för mig, men det suger lite i joggingtarmen nu...
Nåja man har hela livet på sig sen ;)
 
 
 
.