Italien


Så var vi hemma igen efter en kanonskön och kul italienresa.
Vi hade över 30° varje dag. Härligt med sommar!!
Här kommer några få av alla bilder från resan...Härligt härligt!!.

elvan


så har äntligen husnumret kommit upp för några dagar sen.

          

Milano - Genua - Riomaggiore


På tisdag bär det av.
Italien nästa! Ska bli sååå kul!

.


uteplatsen


Här kommer nu uteplatsen. I stort sett helt klar.
Vi är supernöjda med bänken, man får plats en hel radda folk på den.
Bordet är egentillverkat av virke från det gamla trädäcket som vi rivit samt av ett par arbetsbockar som kom med huset när vi köpte det. Lite vitfärg på och vips ett bord :)Grillen har fått lite krokar nu äntligen. Perfekt att hänga lite redskap på
växtlighet


iår blev det uselt med planterandet. Vi har hållit på med uteplatsen och växterna har vi glömt lite. Till sist fick vi in några växter på altanen iallafall. Här några foton från när vi satte dem för ett par veckor sen eller så.

Några små små tomatplantor, undrar just om det kommer bli nåt på dem. Jag är tveksam...
Det blev lite Timjan oxå, en Chiliplantaa och ett par Physalis
Just ja... vi köpte rosor oxå. Efter besöket i Stadsparken blev jag övertygad om att det var Karen Blixen -rosor vi skulle ha. Älskar vita blommor över huvud taget.
Här är de nu planterade. Denna bild togs precis när det planterats, nu har vi en ros som blommar, får fota den sen :)
i övrigt fick sig trädgården lite uppfräschning när ulf o inga var här. Det var behövligt:) Vi grejade en hel del. Tack så jättemycket för hjälpen!.

semester


ok idag har semestern börjat på riktigt. Pepster fick ledigt imorgon så nu är vi båda lediga. Vajert!
Min dag idag spenderades hos svahnarna i stugan. Gud vad skönt o trevligt det är att vara där.
Vattnet var 24-25 grader och kalasskönt. En hel del sol på det, trevliga människor, korvgrillning och en sprudlande glad Theodor. Perfekt!!

Här en vy från stugan ner mot vattnet o bryggan!Bjuder på en somrig bild från ett par veckor sen när ps föräldrar var på besök. Så här såg det ut i trädgården under kubbspelet som tjejerna vann??? eller hur var det?? =))


semester i sikte


Nu stundar semestern. Tanken vara att jobba hela denna vecka men det visade sig snabbt att det inte fanns arbetsuppgifter till så det blir sista arbetsdagen idag.
Så det blir lite längre semester... inte fel om det inte vore så att jag inte har nån semester kvar så det blir obetalt.. nåja :)

Hemma har uteplatsen blivit helt färdigställd. Bänken längs fasaden är byggd och i förrgår byggde vi ett bord för alla kommande grillkvällar :) Jag har målat gamla brädor från altanen och ett par gamla bockar. Så blev det ett mastodontbord.
Kanske kan vi se på lördag hur många som får plats vid det :) verkar som vi blir en bunt som grillar hemma då. Kul! Då ska semestern firas in minsann!!


.

trögt


bloggandet går trögt nu igen...
Semestern närmar sig men ännu är det en bit kvar att jobba. Semesterkänslor annars överallt tycker jag. På jobbet går i stort sett alla på semester nu. Jag ska kämpa på lite till tänkte jag...

Nu är det iallafall helg och smålandsbesök som väntar. Trevligt! Har tänkt oss en utflytktsdag imorgon med Konst på hög, svampen och lunch i stadsträdgården. Så blir det grillning hemma på kvällen.
Invigning av uteplatsen kanske som nu är totalt klar, hör o häpna :)
Vi byggde klart vår långa bänk i veckan och den blev riktigt bra. Gjorde en hel del till uteplatsen faktiskt.

Har oxå spridit ut 10 kubik matjord... vilket arbete...pust... så nu vill det till att så gräs, vattna, vattna o vattna o hoppas att vi hinner få upp lite gräs iår.

Hoppas ni får en skön fredag och helg!!