Mer jul

Som vanligt sitter jag här nu och vill ha mer jul. Det går så snabbt och vips är allt över. Har inte alls hunnit tröttna på tomtar, gran och julmusik. Jag vill ha mer!!

Fick för mig innan jul att jag skulle göra en tomteburk. Så jag virkade ett fodral och en luva till en glasburk. Vi har haft godis i den och K tycker såklart att det är kul att lyfta på luvan :)



.

Matfrosseri

Julbordet iår blev riktigt bra tycker jag. Med bra hjälp från alla gäster så blev det kanonlyckat, och myyyycket!! :)


Saltkött, grönkålspaj, varm brysselkål med fetaost, rödkålssallader, rotfruktsgratäng, hemgjord korv, rökt sik, gravad och rökt lax, olika sillar, skinka, köttbullar, prinskorv, ägg, rödbetssallad och så Jansson. Mums!!

.

Dockskåpet

Så fick då K sitt dockskåp.
Åh vad fint utbrast hon :)
Så här blev en del av det iallafall:


Kvällen innan julafton klippte jag till en gran så det blev lite jul hos ekorrarna oxå :)


Omöblerat i köket men ändå :)

Jag gjorde alla bjälklag o väggändar prickiga, tycker det blev roligt. 
P har gjort tak, diskbänk och dubbelsäng (den kom visst inte med på bild) så huser var ett samarbete :)
Så får vi fylla på med möbler o så efter hand sen, nu har vi basen iallafall.


.




Granar o barr

Har fått många kommentarer om vår gran som faktiskt är den finaste vi haft. Har aldrig sett så tät gran innan.
Senaste åren innan har vi haft kungsgran och det är ju så himla skönt för de inte barrar. Men det är nåt visst med vanlig gran, men vad barr det blir....
Men vår pappersgran barrar inget iallafall :)
En härlig fortsättning på julen önskar jag er alla!!




.

God jul

Klockan har precis slagit över till julafton nu. Ligger och är oerhört irriterad över att jag förlagt en julklapp... Hittar den verkligen inte, tror jag blir galen, så typiskt mig. Jag blir så trött.
Tänkte bara kika in och önska God Jul, hoppas ni får en fin julafton imorgon, och glöm inte Karl-Bertil!



.


Dan före dan före doppardan

God morgon!
Klockan börjar närma sig 7 och S och jag har varit upp en stund. Det är mysigt med lugnet, resten av huset sover, pappan o storasystern samt farmorn och farfarn.
Sitter i skenet av granen och stjärnan i vardagsrummet, är så mysigt med gran tycker jag.
Igår firade vi min födelsedag, ujujuj vad gammal man är :) och nu väntar vi in julen. Julafton hemma hos oss blir nytt, tänkte det skulle vara mysigt för K att få fira jul hemma. Vi vill ju skapa våra egna jultraditioner också i vår lilla familj. Tänkte göra en sak som vi gjorde när vi var små; att när K vaknar på julaftons morgon så ska det finnas ett snöre vid hennes säng. Så får hon följa det genom huset och vid slutet av det finns en julklapp.hon ska få dockhuset som vi gjort iordning. Hoppas hon ska gilla det lika mycket som jag tror. En liten ekorrfamilj har redan flyttat in :)

Ha en fin 4e advent alla!!


.

Nalle

4 dagar till julafton och imorgon fyller jag år, en hel bunt med år...
Idag färdigställde jag en liten julklapp till S. Något paket måste ju även hon få och kanske kanske så kommer denna att bli en fin liten vän till lillasyster.



.

Dags för lite dop

Det tog ett tag men här kommer tre små bilder från S dop..
Dopet blev väldigt lyckat och verkligen extra roligt att lilla M döptes samtidigt.
 
S i den fina lånade linneklänningen, precis samma som K hade.
 
 

 
 
 
 Blivande bästisar?  vem vet? :)
 
 
 
 
 
 
o så lite kakor :)
 
 
.
 
 
 
 
 

Tradera

Har haft ett traderastim nu igen:)
Ett par julklappar har det blivit. Perfekt eftersom det finns så mycket webbshoppar på tradera. Så några andra små grejer oxå. Som detta :) Ibland köper jag saker som jag inte alls vet vad jag ska ha till. Så då blir man en knapp tjuga fattigare men får ett fint litet band med körsbär på som kommer finna sin plats så småningom :))



.

Granen!!

Japp vår gran är klädd och färdig! :)
Vi är inte mycket för det där att ta fram den dagen innan julafton eller så. Vill hinna njuta av den ett tag innan jul. Efter jul är den ju inte lika kul längre :)
Jag var iväg och köpte den häromdagen och kånkade hem den och jag fick tag i ett riktigt bra ex tycker jag.

Gjorde ett gäng julgranshängen i trolldeg. De blev faktiskt riktigt bra och passade förvånansvärt bra i granen så alla fick åka upp. 
Lätt som tusan att göra, blir fint och Klara tycker det är toppen med lite djur i granen. Så det är ett bra pysseltips!!!





Nu är vi julredo! :)

.


Syskonsits

Nu har vi löst barnvagnsproblemet :) ja iallafall för just nu. Det slog mig plötsligt att jag skulle testa med 
syskonsits på vår vanliga enkelvagn.
Gjorde en efterlysning i en köp o säljgrupp på Facebook och det tog typ en timma innan jag fått svar från en tjej som hade en till salu! Fejjan är bra ibland :)
P hämtade upp den efter jobbet och nu har vi haft den på i över en vecka. Funkar jättebra! Nu varierar vi lite mellan vagnarna beroende på vad vi ska göra och om S ska sova eller vara vaken i vagnen.
Får se hur vi gör framåt sen men just nu kör vi så här :)



.

Julkrans

Vi hade en liten pysselträff förra helgen och gjorde kransar. 3 st helt olika blev det, en i granris, en med polkagrisar och annat pynt och så min med kottar.
Jag limmade kottar på en halmstomme och sprayade dem lite lätt med vit sprayfärg. En röd rosett fick bli färgklicken på den.
Förresten, limpistol alltså!! Ett måste! Har ni ingen så är det ett bra julklappstips!! Gillar verkligen min limpicka!!




.

Virka!!!

Det finns så otroligt mycket jag vill virka nu! Hade planer på julgransmatta men det blev försent, nu hinner jag inte. Så skulle jag vilja gjort ett gäng julklappar men det verkar oxå bli skralt. Och så finns det en hel lista med andra grejer jag vill göra till småtjejerna och oss.
Vad jobbigt det är när det riktigt kliar i fingrarna att gå virka lite och så finns inte riktigt tiden...
Snodde ihop en liten cupcake, blev inte helt lyckad, sned o så och jordgubben blev lite mysko men jag får väl göra fler så blir de förhoppningsvis lite bättre :)





ute vs inne


Det finns mycket åsikter om att vara ute.
Vi 70-talister fasar över dagens ungdom som spenderar mycket tid inne medans vi minsann var ute och lekte jämt och se så bra, sunda hälsosamma o friska vi är?? eller? :)
Idag spöregnar det och är 4 grader. Fy vilket otäckt väder! utbrister K när vi går till dagis med regnskydd på vagnen och K med paraply i handen.
Så finns den här åsikten: -Självklart vill man ju ha barnen på ett ur och skur-dagis. Så barnen får vara ute hela, hela tiden alla, alla dagar.
Vill man?
Vill man att sina barn ska vara ute när det är svinkallt och ösregnar? När det är -20 på vintern och snoret fryser i näsan barnen vill gå in för de fryser så? Ska man då tvinga dem att vara ute för att nu är det minsann bestämt så och man blir minsann frisk av att vara ute!!
Jag vet att man blir friskare av att vara ute och såvitt jag vet så går alla dagis ut i stort sett varje dag men vissa dagar vill man faktiskt att de små liven kan få vara inne :)
 
Nä lite mer städning nu innan jag ska ut i rusket och hämta hem storasyster!
Ha en härlig ruskig dag!! :))
 
 
.
 
 
 

Det där med plast och farliga ämnen


Det har pratats mycket om farliga ämnen i plast senaste tiden. Igår var det uppe på nyheterna om plast på förskolor. Det är ju faktiskt fruktansvärt vad mycket skit det kan finnas i leksaker.
Det gäller ju främst mjuka plaster som kar mjukgörare i sig som innehåller ftalater. Ftalater kan skada fortplantningsorganen, samt kopplas till ökad förekomst av fetma, allergier och astma. En del tror att det kan bidra till att så många idag har svårt att gå barn tex.
Jag har inte kemikaliebantat hela hemmet men i alla fall gjort lite. Tänker att lite är bättre än inget :)
-Har rensat bort en hel del plast och skaffar istället saker i trä där det funkar. Hårdplast som lego tex är bättre och släpper ifrån sig mindre gifter
-Inga plastiga tryck på kläder får förekomma.
-Köper inga gamla loppisgrejer i plast (plasten förr var visst värre än idag)
-Vi har flyttat alla plastgrejer ifrån K:s sovrum, där hon sover finns böcker och gosedjur. Leksakerna har vi i det numera sk lekrummet :) Så behöver man inte sova ihop med plastgrejerna i alla fall.
-Dammsuger så ofta jag hinner eftersom gifterna binds i damm och dammet är ju på golvet där också barnen är.
Nåja, lite tänker vi i alla fall, man kan i alla fall göra desa små lätta grejer så har man i alla fall försökt
 
Så om tomten läser så inga mera mjuka plastgrejer tack! =))
 
 
 
.