om att bli påkörd


Jag blev verkligen påkörd i julas....igen!? :)
För två år sedan, oxå vid jul så backade en gubbe på minst hundra år på mig och i år blev jag påkörd av en ung tjej.
Haha
På vår gata, 50 meter från oss kanske kör hon ut och in i min sida. Jag och pappa och bilen full med julklappar :)
Nu måste vi lämna in bilen. Kostar oss inget eftersom det inte var mitt fel men krabbigt ändå att bli av med bilen några dagar.
 

Mumin

Strax innan jul vann jag en liten tävling och dessa små ursöta muminmuggar. De var mindre än jag trodde och försedda med små snören att hänga upp dem med. Just nu står de på stringhyllan i köket o man blir lite glad när man ser dem.
Med i vinsten var oxå 2 figurer, de hänger fint i klaras rum. Man blir glad av vinster :)

Nähä det gick som vanligt inte att få in bilden...fattar inte vad som är fel...blir så trött på detta...


Liten skrutt


Sidär då är snart halva arbetsveckan gjord :) Ledig dag imorgon och jag och  ska knalla till mvc för att få en liten koll på magen och lillskrutten där i :)
Magen är redan jättestor men jag minns att det var så sist med. Jag gick upp massor i början och inte så mycket i slutet, hoppas det blir så nu med för i den här taktens ökning kommer jag spränga alla gränser haha.
Vår lille vän rör sig iallafall väldigt mycket nu. Började nån gång innan nyår tror jag att känna ordentligt att det sparkar och rör sig. Så nu är det full fart varenda dag. Verkar vara en liten vilding :)
 
Just nu funderar jag mycket på hur det kommer att kännas med en bebis... känns konstigt att tänka sig hiur det kommer bli med en till. Nu är ju hela jag uppfylld av Klara och all kärlek till henne, svårt att förstå hur de otroligt starka moderskänslorna sen kommer att delas till en till.
Fantastiskt kommer det bli iallafall. Hoppas nu att K kommer vara snäll mot vår lilla vän :)
 
 
 
.
 

om träning och graviditet


Det finns många åsikter ang. det där med träning när man är gravid. Det mesta man hör är att det bara är bra att hålla igång.
Jag gör nu som förra gången. Tränar ingenting :)
Och det är ett helt övervägt val jag gör. Jag vågar inte.
 
-Det finns studier som visar att missfallen ökar hos de som tränar mycket (jaha o vad är mycket?) Nästan ingen nämner detta men jag har läst studien som är gjord av läkare.
-Om man är missfallsbenägen avråds man från att träna under de första 3 månaderna. Hur fasen vet man om man är det liksom? jo när man fått flera missfall eller? ja jag vågar inte pröva....
 
För några veckor sedan vaknade jag mitt i natten och blödde... jag blev livrädd såklart och trodde att det var kört. Efter en nervös förmiddag och besök på kvinnokliniken visade det sig att det inte var någon fara utan förmodligen ett blodkärl som brustit.
Den första frågan jag får på sjukhuset är om jag haft sex kvällen innan eller om jag gjort något annat fysiskt ansträngande. Och både träning och sex ska vara helt ok, så varför frågar de det det första de gör då.???
 
Nä jag håller mig still (förutom promenader då men det är ju knappast träning) Dessutom är det ju svårt att ens gå fort, då säger magen ifrån, så var det förra gången oxå.
 
Barnmorskan förstod precis när jag sa att jag inte tränar nåt och tycker det är helt ok. Bättre att inte träna än att träna och vara nervös för att nåt ska hända. Nervositet är farligt.
 
Nä jag är stark, glad o frisk ändå! :) Träningen tar jag upp sen igen!
 
 
 
.
 
 
 
 
.
 

julen


Så var jul och nyår över.
K har upplevt jul ordentligt nu. Förra julen var hon ju så liten men nu så var hon men på allt :)
2 tomtar fick hon träffa och avslöjade båda direkt haha
Hon pekade och utbrast -Fafa (farfar) och tomte nummer två sa hon -Benganockså direkt :) Hon var inte alls rädd utan mest bara fascinerad. Har pratat mycket om tomten efter sen.
När vi slängde ut granen medans hon sov middag så blev det ju inte alls bra såklart. Vad hon har frågat efter den :)
Mycket god mat och finfina paket blev det också, stort tack för det!
 
 
Julen går alltid så fort. Så här efter känns det som om man knappt hann med, Fattar inte att det blir så varje år.
Och imorgon blir det till att arbeta igen efter lång skön ledighet.
3 månader till bara nu... :)
 
 
 
.