Världens bästa syster!


K min K...
Håller verkligen tummarna för att Klara ska fortsätta vara så fantastisk mot sin lillasyster.
Hon är så otroligt fäst vid henne. Hon pussar och kramar henne massa gånger om dagen. Hon håller hela tiden koll på var S är, hon följer med när vi byter blöjor och när vi ammar sitter hon bredvid oss. Och när hon börjar skrika så klappar Klara henne på magen eller kinden och försöker trösta.
Idag när vi kom hem efter en liten shoppingtur klappade hon henne på kinden och sa -Hej lilla S, sover du? såå sött :)
Visst kan hon vara lite hårdhänt ibland men oftast är det för att hon vill krama henne hårt eller bära henne. Förstår att hon vill krama henne hårt :) Ibland känner jag ju precis likadant, att känslorna blir så starka att man skulle vilja kramas sådär jättehårt...
 
I övrigt så förvånade hon mig häromdagen när hon utbrast -Jag tycker om dig mamma! Det har hon inte sagt innan, inte så klockrent. Hjärtat svämmade över såklart och då skulle jag verkligen velat krama henne sådär jättehårt...
 
 
 
.

Mitten på sommaren?

Midsommarafton idag och än skiner solen! Befarar dock att den kommer att försvinna, det spås regn...
Skulle det vara mitten på sommaren nu? Hualigen :)
Jag har en förmåga att stressa upp mig över saker och jag kan redan känna semesterstressen glida in. Inte stress över vad vi ska göra utan en stress över att den snart tar slut... Det är idiotiskt jag vet men jag kan inte rå för det, den går så himla snabbt den där tiden.
Ibland hinner jag verkligen inte med...
I slutet på semestern är det ofta så att det finns ett antal saker dom inte blivit av, man har grillat för lite, träffat för lite vänner och inte gjort det man tänkt.
Kanske ska göra en bättre plan iår :)

Nåja idag blir det sill, dans kring midsommarstång och grill så håller vi tummarna för vädret.
Ha en härlig dag alla!


.


tävling


Tävla om finfina trädgårdsredskap från Fiskars hos
Rum och Rabalder
Tävla här
 
 
.

Marimekko såklart :)


Som sagt innan är jag ju svag för Marimekko.
Detta fondtyg har man ju sett en hel del i svartvitt. För ett tag sen dök det upp på tradera i turkost och rött
Skoj! snyggt!
Jag blev tvungen att buda hem, blev inte speciellt dyrt. Nu ligger det på hyllan och väntar på att maken ska kapa till stänger att trä i över- och underkant så vi kan sätta upp det.
Hittade ingen bild på nätet påjust den färgställningen dock.
Får visa sen när den kommit upp nån bra stans :)
 
 
 
.

Benämning av tår


Vad heter tårna egentligen? :)
 
Lilltå
Tilltå
Tåatilla
Näbbafrua och
Storgubbahästen
:)

Detta lärde min mormor mig och det kör jag nu med K.
Hon är väldigt förtjust i att säga Näbbafrua och Storgubbahästen de andra har hon inte riktigt koll på, inte så konstigt :)

.

 

.


Fotobok


Så tog jag till sist tag i att göra en fotobok från vårt bröllop.
Vårt fantastiska bröllop! Vad tiden springer på... Just då låg Klara i min mage, jag hade gått upp flera kilo och var glad att klänningen hade snörning i ryggen :)
Med på bröllopet fanns också tre fina personer som tyvärr inte längre finns hos oss idag.
Och nu har Stella kommit.
Det händer en del på 2,5 år minsann.
Nåja iallafall vill jag verkligen rekommendera att göra fotoböcker, mycket smidigare än att framkalla kort och sätta i album.

.

 

 

.


Tiden


Tiden springer på... Vi har haft 2-års firande för K med massa fina presenter och god tårta! K är så nöjd med allt!
Bästaste storasyster har blivit 2 år verkligen, vad snabbt det går!!

Svärföräldrarna var här i några dagar, trevligt! och tack snälla ni för all hjälp vi fick! Bröd i frysen, barnpassning, häcksättning, gräsklippning, matlagning osv osv Vi är så tacksamma! Vilken fantastisk service :)

Och lilla S är nu 3 veckor, hon växer så det knakar. Snäll och lugn precis som Klara var som spädis...än så länge iallafall, peppar, peppar :)

Fångade henne precis i ett smajl häromdagen... Eller om det nu är magknip som folk säger. Leende eller inte, söt som socker är hon iallafall :)

.

 

.


hmm


Jag var så otroligt nöjd att jag mådde så bra efter förlossningen. Det kändes så himla bra i kroppen, jag mådde mycket bättre fysiskt än efter första förlossningen och hade mycket mindre besvär. Var pigg och sugen på att börja röra mig nästan direkt.
Men såklart så ska det ju vara nåt annat då...
Fick hög feber och efter övertalande av mamma (själv tänkte jag som vanligt vänta och se en dag)  ringde jag kvinnokliniken, fick en akuttid och åkte in.
Jaha ja, inflammation i livmodern och jag blev inlagd. Så S och jag installerade oss på sjukhuset igen och jag fick antibiotika intrevenöst. Som tur var behövde jag inte stanna länge utan är hemma igen och får äta 2 sorters antibiotoika nu. Har lite ont i magen fortfarande men hoppas det ger sig strax.
Känns som om vi åkt fram och tillbaka till sjukhuset hur många vändor som helst eftersom vi ju dessutom fick ta en extra sväng med S när hon fick andnöd.
Nu vill vi inte åka mera! :)
Nu ska vi väl ändå hålla hålla oss hemma!
 
 
 
.