Sommarhälsning

Igår lämnade vi en liten sommarhälsning på förskolan. Egentligen borde de fått en ordentlig present så bra som personalen är men nu blev det iallafall en liten hälsning. Bättre än inget :)
Jag snodde idén och använde det vi hade hemma. Storasystern pärlade kransar och skrev under sina kort och lillasystern dekorerade sina kort med klistermärken. Så stoppade vi korten tillsammans med några godisar i kuvert så alla i personalen fick varsitt. Hoppas de blev lite glada iallafall :)


Sprayat

När köket fått ny skrud behövde också köksstolarna få annan kulör. Gamla färgen gick inte så bra ihop med stänkskyddet.
Så jag köpte sprayfärg och färgade om :) Så smidigt det är att spraya, enkelt och fort går det, mycket smidigare än att måla med pensel.
Denna gång testade jag panduros sprayfärg, hade inte provat den innan. Kanonbra! Täckte snabbt och torkade på nolltid. Enda minuset är priset, lite dyra burkar kan jag tycka och de är ganska små.

Stolarna blev iallafall gråa och jag blev nöjd. Igår fick jag syn på ett tyg jag inte kunde låta bli :) så nu har de nya sitsar också


Att få smycken

Min man kan det där med smycken!
Jag har fått ett antal genom åren och han lyckas alltid träffa rätt.
Detta halsband hittade han på butik Glad och köpte till min födelsedag sist. Gillar det verkligen!!


Nyloppat

Var på loppis i helgen och fick med mig denna pjäs. Nöjd! Makens min var dock mindre nöjd  :) 
När den stod där för 20 pistoler så kunde jag ju inte låta bli.
Vi får väl de om han ändrar sig sen när den blir ommålad och får en skärm.
Nu är bara frågan vilken kulör den ska ha... Hmm :)
Att dela med sig

Vad svårt det är med tiggarna tycker jag... Jag ger ibland och ibland inte. Och varje gång jag går förbi utan att ge så bubblar ett litet dåligt samvete upp.
Men hur gör man? Vem ska jag ge? Hur mycket och hur ofta? Jag kan ju inte ge alla hela tiden...
För några veckor sedan köpte jag en klase bananer och gav bort. Kvinnan blev jättetacksam och när jag gick ifrån henne kände jag att jag ju kunde gett henne mer än bara några bananer egentligen. Jag är bra på dåligt samvete, en av mina specialiteter...
Jag tycker det är svårt. Önskar man kunde hjälpa alla som inte har pengar, jobb eller mat. 
Och tänk om man kunde hjälpa alla som måste fly, flyktingarna i världen är fler än någonsin nu, tänk om man kunde hjälpa alla, jag önskar verkligen att det vore så...


.

kökstips :)

Vi letade ett tag efter att hotta en ho som vi ville ha, det var inte helt lätt visade det sig. Den skulle vara stor så att en plåt går ner och så ville vi att blandaren skulle sitta i hon och inte i bänkskivan (mycket bättre vid eventuellt läckage från blandaren) Sen skulle den ju vara snygg också :) och funka för underlimning.
Vi hittade en till sist på nätet som vi tyckte funkade, den fanns inte i katalogen där vi beställde ifrån för den var ny men de kunde ta hem den.
Så här blev det och än så länge är vi supernöjda. Jag saknar inte alls att ha två hoar vilket jag var lite orolig för först. Men nu vet jag inte riktigt vad jag skulle ha den andra hon till. Behöver något stå i hon är den stor nog att det funkar att hälla ut grejer ändå. Och jag avskyr att ha saker ståendes i hon så det är ganska sällan det står nåt i :)

En sak som vi också äntligen tog tag i att köpa är denna lilla tingest :)

Typ hur bra som helst!! Äntligen finns en plats för den äckliga trasan. Man slipper se den och den hänger alltid luftigt. Eftersom hon är så stor är den heller inte ivägen. Rekommenderar alla att köpa en, sitter fast med magnet och funkar förträffligt! Jag ska dessutom beställa en hållare till svampen, så slipper den också sladdra runt. Tänkte att det inte behövdes först, men det gör det :)

Och så det bästa! Vår blandare!
Ska ni köpa ny blandare så köp en utdragbar! Bästa grejen!
Vi hittade en som ser ut som en vanlig blandare när den inte är utdragen, vi ville inte ha industrikänsla på den. Vad lätt det är att skölja av saker nu, både stora plåtar o stekpannor och själva hon också. Superbt!


.

Kvartersloppisar

För några veckor sedan var lillasyster och jag på kvartersloppis. Hi hade ett antal saker med oss hem och bl.a. en gammal klassiker, prylhyllan.
Den var i furu men vi spraymålade den vit och så hängdes den upp i barnens sovrum. I lagom höjd så att de kan nå den. De gillade den jättemycket och de tyckte det var väldigt roligt att fylla den med olika saker..De där döttrarna

5 och 3 är de nu!!
Nyss fyllda båda två och vi har firat och kalasat i flera omgångar.
Vad stora de är! Älskade barn. 
Idag frågade storasyster hur de som är fattiga gör om de inte har pengar att köpa mat. "Blir de inte väldigt hungriga då?"
"Och varför har inte kvinnorna utanför något jobb, i Sverige finns det väl jobb?"
Hon funderar så mycket och hon är så klok! (Tycker såklart alla om sina barn men ändå :))

Det fanns en tid när vi inte visste om det skulle bli några barn över huvudtaget. Många tårar och många många månader  senare föddes dock vår K, det vackraste vi sett och dessutom fick vi en underbar lillasyster också, två år senare. Kärlek fick en ny dimension och livet blev rikare, större och bättre. Nu finns de hos oss som det mest naturliga i världen och det är fantastiskt att få följa dem och se dem utvecklas varje dag.


.


Nej jag har inte gått under jorden

det har bara varit väldigt mycket ett tag och orken har inte funnits.
Ser att sista inlägget handlade om tapet till stänkskyddet i köket. Det blev ingen av dem :)
Ett gammalt favoritmönster gick förbi på sluttampen och vann striden. Grönt blev det och mönstret Trees från Miss Print.


Här ser ni lite av den bakom våra två nya tvål- och diskmedelspumpar i grön marmor.

Det kommer mera köksgrejer törs jag nog säga :) Vi är jättenöjda med i stort sett allt i vårt kök. 

God sommarkväll alla!!


.