Varsitt rum

För ett tag sedan gjorde vi om lite i tjejernas rum. Vi flyttade lillasysters säng och gjorde varsitt rum till dem. Lillasyster fick flytta in i det sk. lekrummet.
Storasystern ville att vi skulle tapetsera om o hennes rum, gissa vilken färg? :) Jag lovade henne att vi skulle göra om ena väggen med en tapet som hon skulle få välja.
Men det var visst omöjligt att hitta en tapet som hon blev nöjd med...
Väggen vi skulle tapetsera hade ett träd jag gjort i gammal 70-talstspet på. Dessutom fanns ett antal hål som också krävde underarbete (gillart inte :))
Så jag kom på en enkel och billig metod att förnya väggen.
Tyg!
Köpte ett tyg som storasyster godkände och satte upp. Inget underarbete, inget lim och minimalt arbete. Topp!
Jag häftade upp tyget med häftpistol :) Visst det är inte mönsterpassat men jag tycker det funkar ändå.
Enkelt, snabbt, billigt! Och lätt att byta ut.


Ordning och reda

Innan vi åkte på semester baxade vi hem ett gäng hyllor med glasdörrar. Äntligen har vi fått i ordning på våra böcker! Vi har haft böcker utspridda på flera ställen i huset innan och nu har vi då äntligen kunnat samla ihop dem.
Vi körde på Billy-hyllor med glasdörrar och jag tycker att det blev riktigt bra.
Kommer kanske flytta om några gånger i den innan jag blir nöjd :)
Nu funderar jag bara på handtag eller ej. Funkar rätt bra att ha utan också, man når lätt att öppna i överkant. Handtagen som följer med dörrarna är inget alternativ. Funderar på skinnhandtag, brunt skinn.... kan det vara nåt?


Dalahästar och moraknivar

Är man i Dalarna måste man ju besöka Nusnäs och dalahästtillverkningen.
Tjejerna fick välja varsin häst som vi skrev deras namn och årtal på.
Storasysterns val av färg var ingen överraskning :) Lillasyster valde först en blå men ändrade sig och ville ha samma som syrran.

Själv så köpte jag en vit och en blå. Så de två jag hade sen innan har fått ett par kompisar. Börjar likna en samling :)

Det fanns även moraknivsoutlet i Nusnäs. Enda anledningen till att maken ville dit :)
Han i handlade sig ett par knivar.


Hemma bäst

Men jag saknar detta redan.
Jösses så bra vi haft det, prickade en perfekt vecka vädermässigt.
Jag ger Dalarna och Siljan tummen upp


Gladare altan

Innan vi åkte på semester påbörjade jag en liten uppdatering av möblemanget på altanen.
Vilken skillnad det blir och vad glad man blir av färg!!

Som ni ser är det inte klart. Fyra stolar har fått fyra färger. Två stolar återstår, blir att fixa med det när vi kommer hem.


Grafitti och magsjuka

För någon vecka sedan när pappa var hemma och såg detta på altanen tyckte han att det såg ut som en grafittimålare bor hos oss :)

Just nu sitter jag i vårt hyrda hus i Dalarna och vakar lite över lillasyster. Hon har kräkts hela dagen stackaren. Knappt fått behålla vatten. Jag hoppas verkligen att det går över nu. Var rätt orolig ett tag när allt kom upp gång på gång på gång. Liten febrig slö kropp, väldigt lite vätska och supervarmt väder.
Väckte henne nyss och gav henne lite vatten, hon somnade om direkt. Får se om vi vågar sova något inatt. Hoppas verkligen att lillasyster får må bra de sista dagarna på vår Dalarnavecka.


Nu har vi det gött

Fint väder, vacker omgivning och bra sällskap. Stort hus vid vattnet och vildsvin inpå knuten (i hage)
Båt att låna, grillplats vid vattnet och röda stugor i massor.
Topp!


Knivmagneter

Förvaring av knivar på vägg måste väl ändå vara det bästa.
Maken hittade nya magneter till vårt nya kök. Innan har vi haft magnetlist men nu hittade han dessa runda. Och dessutom i trä vilket jag gillade skarpt :)


Makeover köksbord

Så blev foten till köksbordet gul. Har varit i tanken ända sen bordet flyttade in. Men nu är jag inne i spray-period så nu fick bordet också en omgång.
Gult är inte fult!
Jag blir glad av detta!
Sprayfärg - jag älskart! :)


Mario i trädgården

Min supermario-värld som satt i köket innan har ju inte kommit upp igen efter renoveringen. Det var ju lite av en tillfällig installation :)
Så ni har Mario och hans vänner flyttat ut.


Ny cykelhjälm

Köpte mig äntligen en ny cykelhjälm. Har tänkt på det hur länge som helst. Min gamla var över 10 år gammal och röd och glansig. Ville ha en svart och matt och fick syn på en häromdagen som var helt ok.
När Storasyster och jag var ute på liten kvällsrunda såg vi en familj på cykel som liknade vår minsann. En mamma med hjälm, ett barn på egen cykel med hjälm, ett barn i cykelsits med hjälm och en pappa utan hjälm....
Så brukar vi också se ut. Varför har papporna inte hjälm? Möter många utan hjälm, både mammor, pappor och andra.
Sen barnen kom har vi ju ett ännu större ansvar att hålla oss i livet. Och hur ska vi lära barnen att ha hjälm om vi inte har det?
Jag har alltid min på mig och det borde väl alla ha? 😊👍


Egen müsli

För en herrans massa år sedan var jag på västkusten med bl.a. Min gammelmormor. Vi var i en mataffär och hon skulle fråga var de hade müsli. Det var ju bara det att hon uttalade müsli med u och inte med y så svaret hon fick var som följer:
-musslor! Det har vi där borta!
Haha vi har skrattat åt det många gånger :)

Nåja, müsli iallafall, jag tycker att de som finns i affärerna är rätt tråkiga, torra o smaklösa. Och jag vill inte ha otäcka torkade bär eller frukter huuu :) Så att göra sin egen är ju helt klart det bästa. Sist jag gjorde utgick jag från en färdig basmüsli och adderade lite. Använde mig av denna:

Sen kompletterade jag med lite jag hade hemma. Tillsatte mer solrosfrö, jag tog i pumpakärnor, kokosflingor och mandlar. Stänkte över lite vatten, kanske ert uns olja också, minns inte riktigt :)
Sen rostade jag det i ugnen.
Den blev faktiskt riktigt bra. Tom maken gillar den sa han och storasystern har börjat äta av den och hon har aldrig gillat müsli innan.
Så det det kan vara ett tips om man vill göra det lite enklare för sig :)

Ha en bra dag!

.


Bricka av mässing

En liten bricka i mässing till bordet kändes i tanken som en bra idé. Ringde maken och gav honom några mått som jag trodde skulle bli bra. Blev rätt bra också tycker jag nog :)


Att vara bygglovshandläggare

Jag får väldigt ofta en otroligt sval reaktion på när jag berättar att jag bytt jobb och jobbar som bygglovshandläggare. Jag läser mellan raderna och ser att folk tänker "hur kan hon byta från att jobba på arkitektkontor till att vara bygglovshandläggare"
I stort sett alla reagerar så. Inte så många säger det rakt ut men man märker det ändå.
Jobbet har så oförtjänt dåligt rykte och många har inte en aning om allt vad vi sysslar med. Jag förstod inte heller först hur komplicerat och komplext jobbet är.
Vi som jobbar på avdelningen är ingenjörer och jurister och vi har vår egna administrativa personal som hjälper oss med administrativa arbetsuppgifter.
Vi granskar ärenden, vi läser lagar och normer och regler. Vi ska tillämpa PBL, BBR, och andra lagar och regler. Och det är inte alltid lätt vill jag lova att tolka lagtext. Vi ska kunna regler kring tillgänglighet, brandfrågor och glasareor osv. Vi ska hålla koll på markföroreningar, kulturinventeringar, servitut, strandskydd, översvämningsrisker, och alltmöjligt. Vi skriver tjänsteutlåtanden och förklarar för våra politiker varför vi anser att utgången i ett ärende ska bli si eller så. Vi håller i möten för alla som ska bygga nytt och förklarar för dem hur processen går till; vad de behöver tänka på när de bygger, vi förklarar plushöjder, LOD, radonrisk, oljeavskiljare osv osv. Vi gör arbetsplatsbesök och ser så byggarbetsplatsen ser ok ut, att den är i ordning, är säker och att arbetsmiljöplan finns.
Vi är ute mitt ute i obygden där folk vill bygga för att göra bedömning om det är lämpligt att bygga där.

Vi pratade på jobbet om hur man ska göra för att ge jobbet högre status. Min chef tyckte tex att vi skulle heta bygglovsingenjörer istället. Vet inte om det skulle göra någon skillnad men handläggare får en att tänka på typ försäkringskassan och csn kanske :)
Nåja, jag har iallafall inte ångrat mig en enda gång att jag bytt. (Iallafall inte än haha) Jag trivs bra och lär mig massor hela tiden. Har snart jobbat där ett år nu, jösses vad fort det året gått, känns som om jag nyss började. Det har varit väldigt intensivt med massor att göra och semestern känns väldigt välkommen för att ladda batterierna lite nu.
Har varit ledig en vecka nu men ska jobba nästa och sen blir det ledigt igen några veckor.


Liten blomma

I lördags hade vi liten grilltillställning. Så trevligt att ses, var så länge sen vi sågs.
Fick en liten blomma av herr o fru W. Supersöt, minns dock inte vad den heter nu i skrivandets stund :)
Jag gillade verkligen krukan också, kilade i botten och såg att det var lagerhaus. Ska nog kika in där och se om det finns fler :)


Så var den på plats då :)

Funkar superbt den oxå precis som disktrasehållaren.
Rekommenderar dem båda. Jag har köpt dem på coolstuff men de finns nog på fler ställen


.


Lampfoten

Lampfoten blev turkos :)
Jag hittade en skärm igår för 25:- som sitter där lite tillfälligt. Färgen på skärmen är kanske inte den jag tänkt så jag ska nog antingen färga om den eller klä den med nåt tyg, får se vilket det blir...


Vaxduk

Jag lät tjejerna välja vaxduk till utebordet.
De valde denna :)
Inte mitt förstahandsval men färgglatt blev det ju. Och de är mycket nöjda :)