Julklapp

Har införskaffat ett begagnat dockhus. Hittade ett på en loppis och slog till :)
Nu ska det fiffas, målas o grejas och göras fint. Det får bli mitt höstprojekt. Kul! Just nu ser det rätt anskrämligt ut som ni ser, vilket fruktansvärt tak och hemsk fasad och inuti är det oxå riktigt fult. Men det ska bli ändring på det :)
Tanken är att det ska bli en julklapp till K så jag har ett antal veckor på mig att få ordning på det. Gäller bara att bestämma sig nu för hur det ska se ut.... :)
 Kylan

Så blev det då kallt då. Frost och vantar på. Plockade fram mössor, vantar, sockor, jackor osv. Stod där med en hel hög med grejor och var skulle det få plats? Vill ju ha det i hallen... Fick göra om lite i ena hallgarderoben. För är det nåt som gör mig galen är det oreda i skåpen och att man inte hittar ordentligt :) 
"Var sak på sin plats" som alfons pappa säger :))
Och eftersom skenor, backar o garderober tydligen inte var avsedda för varandra fick jag improvisera lite men till sist satt de där iallafall.
Då är det ett problem kvar bara, mina scarfs (typ alldeles för många) som innan hade sin förvaring där är nu på glid o har ingen plats :)
Hur förvarar ni era egentligen?
Virkad barnmössa

Svängde ihop en mössa till K för lite sen. Enkel och rolig att göra, har inte virkat popcornmaskor innan, de blev riktigt söta. Dock blev den lite stor och vi har vikt upp den lite vilket inte var meningen egentligen. Ska försöka mig på att göra ett fleecefoder till den tänkte jag, så den blir lite varmare och då blir den ju lite mindre oxå.
Vi får väl se hur det går, sy är inte min starka sida :)
 


 
.

Tid för hatt?

När vi röjde mormor o morfars hus dök det upp en hatt. Ingen ville ha den utom jag som blev jätteglad! Såg framför mig att Klara skulle tycka det var kul att klä ut sig i den. Dessutom tyckte jag att den var snygg att bara ha ståendes.
Klara har lekt en del med den men tappade intresset för den och då stod den i vardagsrummet ett bra tag. 
Så slog det mig! Klart vi ska göra en lampa av den!
Sagt och gjort nu är den på plats. Svårt att fotografera den var det, tycker den känns roligare i verkligheten :)
Bästa maken har klätt den invändigt med mässing och jag gillar det lite gulliga skenet. 
Nåt som är synd är bara att den lyser upp en ful (fin enligt P:)) högtalare. 
Hade varit finare att lysa upp nåt annat :) .


Tradera o Villervalla

Ja jag har sagt det innan men Tradera är verkligen toppen! 
Vinter i antågande och dags för vinterkläder till stortjejen som såklart växt ur förra vinterns kläder. 
Idag fick jag hem vinterjacka och byxor från villervalla. En mössa var oxå med. Jättefina, ser knappt använda ut. Nya hällor under fötterna låg med oxå. Jag fick alltihop för 77kr!!
Ja o lite frakt på det men det är det ju även om du beställer nån annanstans eller så är det bensinpengar im man åker o handlar så det går på ert ut tycker jag. Smidigt att få det i brevlådan oxå!
Helnöjd!
Nu väntar jag på några fynd till som ska anlända :)
.

Glöggtider


Nu är det snart dags!
I år kanske jag kan få dricka lite glögg :)
Förra årets årgångsglögg kunde jag inte smaka eftersom liten Stella bodde i magen. Däremot köpte vi en flaska som vi sparat så det blir att öppna den iår.
Årets Blossa skriver de så här om på hemsidan: 
 "I år hämtar Blossa sin smakinspiration från Dalarna och har adderat typiska svenska smaker till noga utvalda viner och Blossas egen unika kryddblandning.  En nyhet för 2013 är att Blossa inte ger sin tolkning av smaken, istället vill vi höra vad alla ni konsumenter har för tolkning"
 
Ska bli kul att se vad den smakar...
Från 1 oktober finns den att beställa!
 
 
 
.

Shoppande stoasyster

K älskar att handla :)
Nu när hon upptäckt hur kul det är med egen vagn så är det ännu skojigare.
Har någon handlat utan att hon är med så säger hon besviket - men jag skulle följa med! :)
Hon går så snällt med sin lilla vagn och stoppar ner det jag ger henne, tar nästan aldrig nåt hon inte får, säger jag nej lägger hon tillbaks. Hoppas verkligen detta håller i sig, går jättelätt att handla nu.
 
Mössan på bilden köpte vi på vår lilla stads marknad. Jag höll upp 2 mössor som hon fick välja på. En med roliga apor på eller denna med hjärtan, var övertygad om att hon skulle ta aporna. Men icke, hon valde hjärtan!

 


 
.

Liten mössa

Har inte virkat några plagg innan men nu har jag tillverkat min första babymössa :)
Lilla S ska få denna, för snart borde det väl ändå bli kallt eller??:)
fick för mig att göra en liten garnboll högst upp, är väl kanske 30 år sen eller så som jag gjorde en sån sist haha. Jag håller på med en mössa av annan modell till K nu och sen ska jag minsann virka verktyg! Kul!

.


Lill-S

Men vad hon växer och vad tiden går fort! Den lilla lilla bebisen har blivit så stor och så med på bara några månader.
Dryga kvartalet nu och nästan alltid glad :)
Igår rullade hon runt till mage oxå, känner på mig att hon kommer krypa tidigare än syster. Klara kröp inte speciellt mycket och tyckte dessutom det var bättre att hasa på rumpan. Kröp bara på mattor där det ju inte gick att hasa haha.
Första fotoboken är iallafall gjord. Gratis som vanligt :) bara 39 kr i frakt, perfekt.
Nu har vi gjort 4 böcker gratis totalt.
De blir så himla bra.

.


Shopping


I veckan dök det upp finfina grejer på bild hos flera instagrammare.
Efter ett antal bilder kunde jag inte stå emot utan åkte och handlade lite jag med haha...  På Netto av alla ställen :)

De har en tillfällig kollektion som föll mig i smaken. Tror faktiskt aldrig jag handlat på Netto innan och har aldrig varit inne ens på detta som ligger närmast oss.
Men nu blev det muggar, tallrikar, kökshandduk, servetter och förvaringsboxar.  Hade resterande sortiment funnits hade det nog blivit lite till så billigt som det var :)

.

 

 

 

.