Elsa från Frost som virkad

Jag gjorde en liten Elsa. Hade inget mönster så jag virkade på fri hand. Hittade på efterhand och det blev ju faktiskt en docka till slut.
Alla detaljer blev kanske inte perfekta men det får duga.
Storasystern bestämde att det minsann måste finnas lite rosa med så det fick bli rosa glitterkant på manteln :)
.


Hängare av djur

Sågade av några djur som jag köpte på loppis.
Kapade en list
Ja, kanske kan bli något... ?
Djur i trä

I Danmark fanns dessa ankor på flera ställen. Jag föll för dem och deras gummistövlar så två stycken fick följa med hem :).

Tv-bänk

Problemet med tv-bänkar är alltid hur man öppnar dem...
Man vill inte ha luckor stå öppna som det snubblas på och man vill inte ha apparaterna stå utan luckor, dels för att de är fula :) och dels för att det blir så dammigt.
Men så plötsligt stod den där. Med mörka glasluckor som fjärren går igenom!
Tipp topp!!


Bry er inte om sladdarna, de ska givetvis fixas till :)


.

Smultron

Men vad vi har ätit smultron denna sommar. Satte några plantor och jösses vad bär vi fått. Plockar varenda dag och det är inte alls slut ännu.
Nästa år åker de gamla jordgubbsplantorna all världens väg och mer smultron skall sättas!!
.

Landskapsblommor

På jakt efter något jag nu inte minns, hittade jag häromdagen två tavlor. Två keramiktavlor sim jag haft sen jag var barn, minns inte var de kommer ifrån. Finns hur många sånna som helst på loppis.
Har inte tänkt på innan vilka landskapsblommor det var på dem.... Närke och Småland :) rolig slump och ganska passande :)Lite sprayfärg och helt nytt utseende, de ser nästan ut att vara i gips....


Sköna dagar

Jag skulle kunna ha det såhär jämt!
Lillasyster har inskolning, går 4 timmar om dagen. Storasyster vill gärna oxå vara på dagis och det gick bra så vi har lugna morgonar sen har jag lite egentid och så har jag trevlig eftermiddag ihop med finaste systrarna.
Det känns som när jag var föräldraledig ungefär. Jösses vad jag gillade att vara föräldraledig!
Tänk om man skulle kunna få ha det såhär jämt, jag tror faktiskt att jag skulle kunna vara hemma på heltid eller typ jobba halvtid hemifrån. Det vore perfekt!
Ja nu har vi bara idag och imorgon och sen drar vardagskarusellen igång efter helgen med tidiga morgonar, lämning, hämtning och jobb.
Dessutom nytt jobb för mig, spännande, nervöst och massa nytt att lära.
Men nu ut i solen en stund och bunkra D-vitamin! :).


Vuxenpåslakan

Liten titt på loftsängen och på storasysterns nya påslakan.
Hon fick välja helt själv, inga barnsliga motiv inte utan rosa rosor skulle det vara minsann!!
Hon har önskat sig en våningssäng hur länge som helst och jag har funderat på vad som egentligen är smartast. Så insåg jag att en loftsäng är ju grejen. Då kan lillasysters juniorsäng få plats under och det blir som våningssäng. Och så småningom när de kommer vilja ha varsitt rum så är loftsängen perfekt i minsta rummet eftersom det är rätt litet och då kan vi möblera med tex skrivbord eller så under.
Bokhylla i barnrum

Hos oss läses det väldigt mycket böcker.  Och vi har också ganska många. RN hel bunt huserar ständigt i vardagsrummet. Eftersom vi läser flera om dagen vill man iallafall som vuxen att det ska finnas många att välja på för jösses vad tjatigt det kan bli :)
Vi har sedan länge haft ett loppisköpt skåp i tjejernas sovrum som jag målat vitt att ha böckerna i.  Bästa skåpen enligt mig! Fina och precis lagom djupa, tar väldigt lite plats i rummet.
Däremot så funkar det inte så bra för barnen att bläddra bland böckerna när de står på lång rad med ryggarna utåt.
För ett tag sedan gjorde jag om hyllan lite. Ville att de skulle kunna se framsidorna och lättare kunna leta bland böckerna.
Så jag målade en rundstav som vi skruvade fast och ställde böckerna med framsidorna utåt istället. Längst ner bad jag maken göra en liten lust så böckerna inte glider ut.
Rundataven är förresten ett kvastskaft. Jag tänkte att det måste vara billigare att köpa än rundstav och mycket riktigt, jag köpte ett kvastskaft på Biltema för 24:- :)
Tull höger på hyllan har det varit en skåpslucka, jag tog bort den, målade invändigt och så är böckerna tillgängliga lättare där oxå.
4-åringen tycker iallafall att detta blev mycket bättre. Lilltjejen ser glad ut och river ut lika mycket nu som innan :)).


Semestern trallar på

Blir visst ännu en veckas semester, gött!!
Lönen i augusti blir obefintlig men vad tusan :)
Idag har loftsäng kommit på plats, inskolning av 2-åring är i full gång, grillning imorgon kväll och lite stugliv på planen denna vecka.
Bloggandet har visst oxå lite semester och går på halvfart.
Alldeles nyss kom jag på en galen med rolig inredningsidé som jag tror vi måste testa imorgon :)
Så ska jag sy lite till loftsängen, tror det får bli lite draperier under och en sänghimmel uppe till storssystern och så vill jag täcka undersidan av sängen med något för det ser inte så roligt ut när man tittar upp under.
Får visa sen hur det blev :)

Bästa teckningen på oss när vi åker båt i sommarstugan med morbrorn, solsken och den segstartade motorn är med :)


.
Semester

Semestern är inte till ända, några dagar kvar är det än... Hoppas på lite till sol, vore inte fel. Idag verkar det iallafall vara klarblå himmel!!!
Det har pärlats en hel del denna semester, vad kul det är!! Vi började lite smått och nu har vi pärlor i mängder och pärlplattor också. Känns som om jag är mest biten :) Det kommer nog bli flera innan vardagen pockar på.
Nu har vi varit bortresta några dagar så nu suger det lite i pärltarmen :)
Har oxå en nyinköpt loftsäng som står hemma och väntar på målning. Ska bli kul att göra iordning den och få in den i tjejernas rum. 
1 vecka kvar på semestern och en vecka kvar tills det blir nya tider på flera vis.
Försöker att inte tänka på det riktigt än och istället njuta av sista veckan...
.