Segt

Idag var det segt här... Vaknade yr, svimfärdig, svettig och med hjärtklappning. Tog mig inte ur sängen först. Som tur var hade P inte hunnit åka till jobbet utan fick stanna hemma. Läskigt, vet inte vad som händer riktigt, hände likadant förra veckan. Har dessutom drabbats av förkylning, snorig delux!
Det var det läskigaste på vår halloween ;)
Nä nu kryper jag ner i soffan igen och hoppas att barnen sover bra inatt.


.

Adventskalender

Jag har funderat ett tag på det därmed adventskalender, alltså den sorten med paket som alla föräldrar verkar göra till sina barn nu för tiden. Visst är det trevligt med paket men vad lägger man i? Jag har inte kunnat komma på så många små presenter som kunde vara passande till K Är ju ingen ide att köpa massa billigt "skräp" som bara kommer ligga överallt och det måste ju vara billigt om man ska köpa 24 paket.
Så tipsade SK mig om bästaste kalendern!! En kalender som finns färdig att köpa med en pixibok i varje lucka!! Helt perfekt ju! Böcker lan man ju inte ha gör mycket av.
Jag beställde en på en gång så de inte tar slut. Så bra, smidigt och snabbt fixat!!
Tack snälla SK för tipset!!
 

Dessutom var den billig 159:-
Som hittat! Kostar mer att köpa böcker löst ju. Finns på adlibris för den som vill köpa
Tips tips!!!! :)
.

En liten soffgrupp

Det går inte så snabbt med dockhuset :)
Jag har fått in tapet i badrum och kök. Tänkte sätta glasmosaik på ena väggen i badrummet men såklart passar ju inte måtten med rummet och nu vet jag inte riktigt hur jag ska kapa de små bitarna så det strandade lite en stund :) En plastmatta är inlagd iallafall men sista väggen återstår.
Till sovrummet har jag klippt en av ikeas svinbilliga tunna badrumsmatta som heltäckningsmatta och en lika billig dörrmatta har blivit matta i ett annat rum.
Har införskaffat första möblerna. Hittade dessa på tradera för ett par tior och slog till :)

Ska ge mig på utsidan oxå snart, tänkte att huset skulle bli rosa faktiskt, jag tänkte testa att spraya det.köpte lite sprayfärger som kom hem häromdagen så det är bara att sätta igång...


.



Go kväll!

Nu har helgen infunnit sig. Fin höstdag idag och jag och tjejerna fick till kumlasjön och matade änder och lekte i lekparken i solskenet.
Vägde mig innan och blev lite glad för en gångs skull. Har gått ner 3 kilo till sen jag vägde mig sist. Skönt! Har ju inte ansträngt mig det minsta att gå ner i vikt än. Nu har jag ca 5 gravkilon kvar och nu har vi börjat äta lite gi-mat sista dagarna så nu ska de sista kilona bort:)
Träningen måste få lite fart oxå, har kommit av mig pga kroppen som har bråkat med mig. Först var ryggen och benen kass med massa värk, sen knepig förkylning o nu har jag gått med huvudvärk och varit lite yr i flera dagar och dessutom ont i bihålorna. Pju! Köpte nässpray mot bihåleinflammation så jag hoppas det ska ge effekt.

Nu är det snart läggningsdags för kidsen sen blir det lite god plockmat.
Hoppas  alla får en fin helg!

Nya söta salt- o pepparkar som jag inte kunde motstå på TGR :)

.



Liten liten bebis

Träffade fina lilla Bianca igår. Vad fantastiskt det är med små nyfödda. Ett litet litet mirakel. En ny liten individ med hela livet framför sig. 

Jag hade knåpat ihop en liten mössa till henne. Lite rosa på såklart :)
Fodrade den med fleece så den ska förhoppningsvis vara varm. Har aldrig sytt nåt foder eller så, men det blev rätt ok för att vara första gången och fast jag inte är så bra på att sy. Hoppas att den ska passa och komma lite till användning. 



Dockan som fick vara lite modell under tillverkningen av bebismössans foder är drygt 50 år gammal och var min mammas när hon var liten.

.

Arlakossan

Sånt här gillar jag :)
Denna gamla kossa fick följa med hem från Nöbbele. Den var tydligt märkt med klistermärke med Peter.
Minns att jag tyckte det var så trist när jag var liten att mitt namn aldrig fanns på klistermärken.
Nåja...kossan tog plats i köket iallafall och det passar ju utmärkt, skulle behöva en riktig ko så mycket mjölk som det går åt här :))




.

Älskade K

Sitter här och tittar på höstregnet utanför. Har en febrig lillasyster i knät. Hon är dock inte sjuk utan det kommer av 5månades-vaccineringen igår. 
Imorse när K ätit färdigt sin frukost kastade hon sig om halsen på mig. Hon kramade mig länge och hårt och så hörde jag att hon viskade något... "Vad sa du" sa jag och så hörde jag det -"älskar dig".
Jag höll på att smälla av, så har hon aldrig sagt innan, mitt hjärta slog en dubbelvolt! 
Älskade finaste fantastiska K!!
 
 


 

Skinn eller inte skinn

När bumlingen flyttade in i köket hemma fick några andra grejer flytta ut :)
Våra kungatronsstolar passade inte med lampan och fick flyttas. Och så fick jag äntligen timmen ur och bytte tyg på soffan. Har haft en trasmatta på soffan länge nu men nu blev den minsann klädd i skinn! Eller ja inte riktigt skinn utan skinnliknande tyg.
Ombyte förnöjer :)



.

Virkat för män!!

Haha vilken rolig bok!
Inte ofta jag köper fina inbundna böcker men nu var jag tvungen :) Skrattade när jag läste mönstren i den.
Måste sätta igång och virka ur den snart, tror det kan bli dödskallen först kanske eller en nyårsslips till P? :)
Tror inte det blir tuttkudden iallafall haha
Men men det sitter annat på virknålen just nu så det kanske dröjer lite...



.

En klassiker

Ja jag gillar gamla saker så är det :)
När denna gamla klassiker hittades på vinden i Nöbbele och vi fick frågan om vi ville ha den så sa jag självklart ja! :)
Så här ska ju en griffeltavla vara, alfabet, klocka och kulram, perfekt!
Enda problemet är att själva tavlan blivit sliten med åren och funkar inte jättebra att skriva på överallt. Men fin är den :)
Jag satte en tavellist under med plats för kritor och svamp. K gillart!!
 


 
.
 

Lillasyster

Finaste lilla du. 
Gladaste, goaste, bästa!!
 

Tänk om man kunde kramas och goa in sig i dessa små hakor hela dagarna:)
 
.

Skoförvaring

Vad svårt det är med skoförvaring tycker jag, skorna har en förmåga att hamna i högar på golvet i garderoben. Vi gjorde en ganska bra lösning för några år sedan men det behövs mera plats. Funderar lite på denna lösningen nu. Ska finnas plats för 45 par. Är från vi i villa-tidningen, ska gå in på hemsidan och kolla exakt hur de gjort men jag är minsann sugen på att testa, verkar vara en bra lösning...




Politik

Ja nu är det dags igen. Dags för debatterna att dra igång inför kommande val. Jag är redan lite arg:)
Såg ni partiledardebatten på tv för ett tag sedan?? Men är det vuxna människor som står där? Nu var det ju mer lekstuga än någonsin!!
Att de inte skäms, bara tala om vad de andra gör för fel samt att hela tiden försöka slingra sig ur alla direkta frågor. Och så tjatar de om exakt samma saker hela tiden.
Jag skäms! Och jag blir arg!
Just nu tycker jag oxå det är för mesigt! från alla håll. Är egentligen bara ett par partier som faktiskt har idéer och förslag som sticker ut från de andras. Tyvärr är ju ett av dem sd.
Jaja jag kommer vara irriterad många många gånger nu fram till valet...
Haha nu har jag fått vräka ur mig lite :)

Ha en fin dag!

.

Kastanjer

På vägen till dagis finns 2 kastanjeträd. Nästan varje gång vi går förbi vill Klara plocka kastanjer och jag förstår henne gör jag tycker också de är fina. Vi har plockat ganska många nu och jag funderade på om man inte kunde hitta på nåt att göra med dem.
Jag satte igång och gjorde en krans, en krans att hänga på ytterdörren tänkte jag. Den blev maffig och tung och nu, en massa lim och en brännblåsa senare, hänger den där :)









.

Bumling min bumling

Har i så många år velat ha en gul bumling. Det verkar inte finnas jättemånga eftersom det inte är så ofta de kommer ut till försäljning och när de säljs brukar de bli rätt dyra.
Så för några veckor sen får jag ett mms av Sara om en annons i tidningen där de sålde just en gul bumling. Själv hade jag inte hunnit ta in tidningen än fast klockan var 8.30. Ringde direkt med tron om att den redan var såld, men nää den var kvar. Jag sa direkt på telefon att jag köper den och de var snälla att hålla sen hela dagen tills P slutade jobbet och kunde åka förbi och hämta den. De sa att det var många som ringt efter mig sen.
Vilken flax!!!!
Jag är svinnöjd och blir direkt sugen på en till :)) kanske mässing...kanske röd... Eller gärna en golvlampa!




.

Syjunta

Igår startade vi vår syjunta, kul att vi kom igång. Vi blev bara tre första gången och hade jättetrevligt! Det där med att sy eller virka eller så blev det ingenting sv. med för min del. Lill-Stellis krävde min uppmärksamhet och när hon sen somnade så var det skönt att bara sitta lugnt och prata en stund:)
Men det blir ju fler gånger.
Nu så är det annat projekt i tanken... Om nu bara barnen håller sig sovande en stund...





Vem är du? :))

Hej vännerna!
Jag startade inte min blogg för att få kommentarer men det är ju bara att erkänna att det är väldigt roligt när det plingar till i inboxen och någon har kommenterat det jag skrivit :)
Jag har en liten skara vänner och bekanta som läser min blogg, men jag tror inte jag har koll på vilka ni är. Därför tänkte jag be om en tjänst :)
Skulle ni som läser detta inlägg vilja lämna en liten kommentar på detta inlägg, bara så jag ser vilka ni är. Jag har ganska få läsare så det vore kul att se om det är de jag tror det är :))
Tickelitack!!!

Virkad hammare

Har inte blivit så mycket virkat nu.
Jag började med verktygen och för ett tag sen blev hammaren klar. Har påbörjat sågen sydde lite fel och blev trött och la undan den :)
Här är iallafall hammaren som blev mycket större än jag trodde :)

Mönstret kommer från tidningen Land. Tack snälla Inger för att jag fick dem!!

.

Till drinken??

När P hade klätt hatten på insidan med mässing fanns det en bit kvar som jag blev sugen på att göra något av...
Hade innan pratat om att vi kanske skulle fixa en "bricka" till armstödet på soffan. Just nu har vi tagit bort soffbordet eftersom det passar oss bättre att hänga på golvet med Stellisen.
Så något att ställa ett glas på vore fint. 
Så varför inte i mässing? 
Så här blev det :)






..

De som missade

Om en månad är det morfars födelsedag och det är nu ca 2 år sedan han gick bort. Mormor fick några veckor till. Det är verkligen ett stort hål i mitt hjärta, jag saknar dem så oerhört!
Sitter här och tittar på Stella som de aldrig fick träffa, jag önskar så att de skulle kunna se henne. Helt perfekt, glad o go precis som sin syster. Vilken fantastisk liten familj vi har.
Så oerhört synd att ni inte får vara med i deras liv. Och moster som inte fick träffa någon av dem, jag vet att hon så gärna ville vara med men missade klara med ett par månader. Så orättvist det är!!

.


Helg

Här har lördagskvällen börjat. K sitter och tittar på favoriten Madicken och S håller på att somna. 
Idag har jag fyndat på barnkoppis, en hel bunt med grejer blev det. Dessutom känns det extra bra när man vet att en del av pengarna går till välgörande ändamål. Det är ju toppen!
På eftermiddagen trotsade vi regnet och gick till lekpark och ut i skogen en sväng. En bra dag!
Och nu sjunker vi ner i soffan ett slag och tar kväll!
Vad hittar ni på?
Ha en skön helg!



.


Liten vovve

Så satt den där och sa till mig: köp mig!
Så det gjorde jag :) Så nu bor den här, en liten hund i teak. För nästan inga pengar på tradera. Den är söt och jag har ytterligare en liten pryl att ställa på nån bra plats :))



.


Granit startar webshop

Granit har lanserat sin webshop som så många har väntat på. Bra för oss som inte har någon butik i närheten.

För att logga in så skriv in lösenordetÄntligen så får du 15% rabatt på hela sortimentet.




http://shop.granit.com/



.



Bebis!!!

Å vad glad man blir!!
Ett nytt litet liv!! Så underbart det är!
Man blir glad och varm i hela kroppen!!
Stort grattis till de fina föräldrarna och den finfina lilltösen!
Mera bebisar!!!! :)))




.

Ernst

Det är konstigt det där med Ernst. Han verkar kunna göra väldigt många människor irriterade. Inte mig dock :)
Visst han kanske kan bli lite överdriven men är det inte underbart med människor som brinner och har passion för något. Jag tycker det är kul.
När mamma fyllde i somras köpte jag en ljusstake till henne som Ernst designat. Gillade den så mycket att jag blev tvungen att köpa en själv oxå.
Ljushållarna sitter med magnet och flyttas alltså hur som helst. De säljs oxå separat så man kan ha måånga på brickan. Ska nog köpa några till o se hur det blir.
Extra fint med hemstöpta ljus från svärmor. (Enda problemet är att man snålar så på dem och vill inte elda dem :))

Ha en fin dag alla!