När tankarna snurrar

Fredag och fredagsfika imorgon.
Jag har visst glömt att ta in posten idag.
Maken är utflugen.
Barnen sover.
Jag är trött men har ingen lust att sova.
Katterna sover.
23.02
Blev lite virksugen.
Orkar inte gå upp igen.
Undrar om det är någon rolig post därute.
Förmodligen.
En bra sak med att det regnade idag är att storasyster är så söt i sitt galonställ.
Lugnt och stilla.
Kanske skulle åka nånstans imorgon em?
Eller kanske inte.
Kanske köpa fingerfärg.
Borde sova.
Sätta tapet på garderoben? Ja!
Undra om jag får på mig min baddräkt?
S snurrar runt i sängen, rumpan rakt upp och ansiktet ner.
Måste handla imorgon.
Borde verkligen sova.
Hur farlig är strålningen från mobilen egentligen?
Boka massage! Javisst ja!
Skulle man kanske börja med kom-ihåg-listor?
Lite törstig.
Det försvinner nog.








Vår i luften och virkad glass

Vilken fantastisk dag det var igår, strålande som och vår i luften. Ville inte gå in efter dagislämning, tog en promenad och skulle smita in på Maxi och köpa kattmat. Bokrea upptäckte jag, samt att de bjöd på frukost. Fina fisken jag som inte hunnit äta mer än en halv banan :) Några böcker under vagnen och mätt i magen knallade jag vidare. Perfa! :)
Em bjöd på mer sol och lekparkshäng.

Virkade en halvful och sned liten päronglass, haha, ibland går det lite för fort...
Men men då är det tur att K inte bryr sig ifall det är snett och ser lustigt ut. Allt går att sälja i kiosken! :)




Lillasyster

Så har älskade S blivit 9 månader för några dagar sen. Ja jag vet, jag har sagt det förut, men hur fort går tiden egentligen!!!?? Detta innebär alltså att jag varit hemma från jobbet i över 10 mån?? Jesses!!
Hennes favvogrej just nu är att vinka och att skaka på huvudet när man säger nää :) Minns det så väl från storasyster. Så hasar hon runt på rumpan snabbt som attan, kryper bara om hon måste, på mattor och så. Resa sig upp är också poppis, och gå med jättekliv när man håller henne. Också det exakt likadant som syrran gjorde :) Hon gillar att ge och ta emot saker och ibland känns det som om hon försöker säga tack tack.  Det är väääldigt  nära att ett "titta" kommer oxå. Några klockrena har hon fått till :)
De är så väldigt lika på vissa sätt, kul att se. Däremot tror jag att vi kommer få sätta på barnspärrar denna gång på skåp och lådor. Vi har ju aldrig behövt det med K, hon var aldrig sådär galet klåfingrig. Lillasyster gissar jag blir det :) 
Två underbara systrar!!

Två systrar och två kånken :) De är så fina att de såklart måste få varsin krok och hänga framme jämt!


.



Ikea bråkig

När Ikea kom med sin tillfälliga kollektion Bråkig nyss så blev jag "tvungen" att inhandla ett brickbord :)
Visste inte vart det skulle hamna, men till så bra pris och så fina så följde ett med hem iallafall. Får se var slutgiltig plats blir, just nu står det i lekrummet med storasysters fina servis på :)



.

Blogga eller inte blogga

Jag funderar ofta på om jag ska sluta med min blogg. Har velat fram och tillbaka lite men det slutar alltid med att jag fortsätter iallafall. Har inte speciellt många läsare och skulle inte lämna nåt stort tomrum men... Nä jag kör på ett tag till, har insett att det en dag kanske är kul för döttrarna att läsa mitt svammel :) Jag skulle tycka det iallafall om jag fick läsa sånt min mamma skrev när jag var liten.
Så jag funderar på att få bloggen utskriven för att kunna spara den. För se hur det blir.

Nu är det lördagkväll och tzatzikin är gjord. Kanske Mello, kanske spel, stassare på ingång!
Ha en underbar kväll!!



.


På virknålen just nu

Håller på med detta virkprojekt just nu :) Lite ögon och armar och så plus ett gäng till i olika färger ska det bli.
Kommer nog ta en stund men förhoppningsvis blir de fina när de är klara.



.

Helg!

Vi har haft långhelg. P har varit ledig några dagar, jätteskönt! Mycket OS har det blivit och vilka tävlingar! Vilka svenska hjältar!!

Några bilder från senaste dagarna:
-Fantastiskt fina allahjärtansdagsrosor fick jag i fredags av P. Svagt lila och magnifikt stora. Tack snälla!!
-Lillasyster iklädd söt 70-talsmössa som vi precis fått.
-Storasyrran i mössa med hjärtan dagen till ära.
-Fantastiskt god indisk mat med tjejerna i lördags kväll. Så trevligt det var, det måste vi göra om fler gånger! Tack för att ni finns!!!



.

Pixi

K är och har alltid varit en liten bokmal. Vi läser och läser, går lite upp och ner hur mycket det blir varje dag men hon gillar verkligen böcker.
När jag var liten ville jag ha en pixi-bok varje gång vi var och handlade :) Ganska många finns kvar och storasyster har övertagit dem nu. Hon har även ett gäng egna.
När jag såg dessa fina hyllor kunde jag inte låta bli att ge henne lite fin förvaring till sina små pixiböcker. Egentligen skulle det behövas någon till men man får väl skifta och inte ha alla framme samtidigt :)

Lite halvkassa mobilbilder men ändå :)

.



Om träning o snor

Jag blir faktiskt lite smått trött på detta nu... Förkylning på g igen, hur är det möjligt? Efter en månads förkylning, bihåleinflammation och 2 penicillinkurer var jag frisk, hur länge? Ja typ 1-2 veckor!!!
Hade precis startat igång och tränat lite smått, körde crosstrainern ett par gånger förra veckan och så i måndags gav jag mig ut och sprang en sväng. Och vad händer? Dagen efter känner jag förkylningen vara på väg.
Det är visst inte meningen att jag ska röra på mig. Blir inte ett dugg förvånad om det sätter sig på bihålorna igen.
För första gången nånsin försöker jag att motarbeta ordentligt. C-vitamin och dessutom echinacea intas för fullt :)

Trevlig helg!

Ta en frukt!


Önskar er en fortsatt trevlig helg!!!


.


Österlen

Så har vi bokat en veckas stugsemester i sommar! Härligt! Det blir Österlen och stugan ligger strax utanför Ystad. Ser redan väldigt mycket fram emot det. Kommer bli kanon!!




Dunderklumpen

För lite sen startade vi syjunta i vårt lilla tjejgäng. Det sys väldigt lite på våra träffar :) Men det viktigaste är ju såklart att ses. Jag sydde faktiskt lite lite lite idag men jag var också den enda. Virkade några få maskor oxå men inte många :)
Jag är verkligen inte bra på att sy men jag tvingar mig då och då. Har fått ihop ett påslakan nu för några dagar sen. När jag fick lakan av L kom jag på att jag hade liggandes lakan som P haft som liten och som jag inte gjort iordning på. Eftersom det var mycket mysko form på dem är man tvungen att ta till symaskinen. Så efter en hel del sprättande och lite syande såblev 2 påslakan ett.
Vi kör fortfarande med spjälsängstäcke och kudde till K, hon är ju inte så stor än så det funkar utmärkt. Alltså har ju tjejerna samma lakan så det går åt lite fler nu.
Så här blev det iallafall:





Virkad luftballong

Virkade en liten luftballong :)
Så hittade jag en liten uggla jag gjort för länge sen, den passade precis i korgen.
Flyg lilla uggla flyg! Ut på äventyr!



.


Med känsla för barns självkänsla


Jag har inte läst speciellt mycket varken om graviditet eller om barn hittills.
Det har funkat bra ändå, om vi undrat över något har vi slagit upp på internet och läst men ingen av oss har "läst på" så mycket direkt. Nu känner jag för första gången att jag vill läsa en hel bok så igår gjorde jag en beställning.
Boken ser ni nedan och är skriven av Petra Krantz Lindgren vars blogg jag har följt blogg ett bra tag nu. 
Hon har fått mig att tänka på saker som jag inte tänkt på innan. Saker som egentligen är självklara när hon förklarar dem;
tex Hur man bemöter sitt barn med respekt. Hur viktigt det är att vi lyssnar vi på vad barnet säger och försöker förstå hur det menar. Hur vi kan hjälpa till att göra barnet till en individ med bra självkänsla. Hur otroligt stor skillnad de små små ändringar i ordval när vi kommunicerar kan göra för barnets reaktion mm mm
Har själv märkt vilken helt annan reaktion jag kan få när jag säger samma sak fast på ett annat sätt till K, så hon känner att jag förstår varför hon är upprörd tex.
Denna boken handlar om kommunikation och jag ser verkligen fram emot att läsa den!
 
 
Med känsla för barns självkänsla

Ny månad

Jaha, då har en hel månad i 2014 passerat. Jag har varit krasslig nästan hela månaden och S oxå. K har gått från att ha blöjor till att numera helt själv knalla in på toaletten och sätta sig. Underbara lilla du! Idag fick hon sina första skidor. Överlycklig hasade hon runt lite på rosa små plastskidor på gatan och i trädgården. 
Lillasyster har fått smak på mat nu. Vägrar burkmat men hemlagat verkar funka fint. 
Idag har vi grillat korv i snön, ätit äggmackor och druckit choklad. Storasyster har åkt pulka om o om o om igen :)
Ha en fortsatt skön söndag!!




.